Ravna Gora startovala "Napadom" u Kragujevcu! (FOTO)

U prepunoj sali kragujevačkog "Sinepleksa" predpremijerno je prikazana prva epizoda serije "Ravna Gora", pod nazivom "Napad", autora Radoša Bajića

  • 18

Prva epizoda serije, dramske trilogije "Ravna Gora", autora Radoša Bajića, prikazana je u kragujevačkom bioskopu "Sinepleks" u sklopu Oktobarskih svečanosti.

 

Promocija serije biće održana u Beogradu 29. oktobra, nakon čega počinje prikazivanje "Ravne Gore" na RTS-u 10. novembara.

 

U prepunoj bioskopskoj sali oko 300 Kragujevčana došlo je da vidi najnovije Bajićevo delo. Publici su se poklionili i  scenarista i reditelj serije Radoš Bajić i glumci koji učestvuju u prvoj epizodi, Lazar Ristovski, Nenad Okanović, Nedeljko Bajić, Đorđe Živadinović i drugi.

 

U prvoj epizodi koja nosi naziv "Napad", u središtu događaja su sudbonosni trenuci pred napad Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju i bombardovanje Beograda, šestog aprila1941. godine.

 

 

U deset jednosatnih epizoda serije gledaoci će pratiti porodičnu tragediju familije Taralić koja početkom Drugog svetskog rata ispraća decu u rat. Porodica doživljava podelu na partizane i četnike, ali i izdaju i stradanje.

 

- Filmom sam rekao sve što sam imao, ako bih dalje o njemu pričao bilo bi suviše, rekao je Bajić u Kragujevcu.

On je samo scenario pisao četiri godine. Snimanje je trajalo više od godinu dana, do kraja avgusta 2013. godine.

 

- Ako primećujete mir na mom licu onda ste videli i spokoj u mom srcu, koji sada osećam. Uspeo sam kažem šta sam hteo, rekao je Bajić dodajući da istoriju u seriji nije menjao i ulepšavao onako kako je to rađeno u školskim udžbenicima.

 

Bajić je objasnio da je prilikom pisanja "Ravne gore" konsultovao mnogo istoričara oko pojedinih ličnosti i događaja. On podvlači da bez pobedničke ostrašćenosti, jednoumlja, osuda i etiketiranja, "Ravna Gora" odaje počast najboljim slobodarskim tradicijama srpskog naroda, ma kako on u Drugom svetskom ratu bio organizovan.

 

 

Serija "Ravna Gora" snimana je na području cele Srbije, najviše u Šumadiji, Kragujevcu i okolnim selima Grbice, Stragari, Ljubičevac, Adžine livade.

 

Priču o istorijskim ličnostima kao što su Draža Mihajlović, general Borivoje Mirković, kralj Petar Drugi, Milan Nedić, Dimitrije Ljotić, Josip Broz Tito i o članovima porodice Taralić, gledaocima će preneti najpoznatiji srpski glumci. Reč je o Nebojši Glogovcu, Radku Poliču, Draganu Bjelogrliću, Raletu Milenkoviću, Lazaru Ristovskom, Milošu Bikoviću, Jeleni Žigon i drugima. U seriji učestvuje i skoro 1000 statista, među kojima je mnogo žitelja sela u kojima je serija snimana.

 

(M. M.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    21. oktobar 2013 | 00:51

    Super istina o cetnicima ide 10 novembra zivjela kraljevina srbija i srpske zemlje Bosna i Hercegovina ,Slovenija,hrvatska makedonija sve je to kraljevina srbije sa crnom gorom i kosovom

  • cica Draza

    21. oktobar 2013 | 01:44

    Svaka cast Radosu na seriji

  • Scooby-Doo

    21. oktobar 2013 | 01:52

    Pa da pogledamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA