DIREKTOR NSA: Navodi o špijuniranju Francuza netačni

Džejms Klaper je izjavio da članci francuskog lista "Mond", o navodnom prisluškivanju više od 70 miliona telefonskih razgovora francuskih građana, sadrže netačne informacije koje navode na pogrešne zaključke

  • 1

Direktor američke Nacionalne obaveštajne službe (NSA) Džejms Klaper izjavio je da članci o špijunskim aktivnostima SAD u inostranstvu, koje je objavio francuski dnevni list "Mond", sadrže netačne informacije koje navode na pogrešne zaključke.

Klaper je istakao da navodi "Monda" da je NSA tajno prisluškivala i snimila više od 70 miliona "telefonskih poziva francuskih građana" nisu tačni, prenela je agencija AFP.

- Više puta smo jasno rekli da SAD prikupljaju informacije ove vrste, što rade i sve ostale države, da bismo zaštitili svoju zemlju, njene interese i njene saveznike od, između ostalih stvari, pretnji poput terorizma i širenja oružja za masovno uništenje – rekao je on i odbio da razgovara o detaljima aktivnosti NSA.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA