BRAVO ZA HUMANOG DEČAKA: Pismom pomogao da Nataša dobije invalidska kolica!

Nakon pisma Milana Jaćovića (13) predsedniku Opštine Kuršumlija, napisanog na času srpskog jezika o hendikepiranoj devojčici Nataši Ristović, lokalna samouprava izdvojila 100.000 dinara za elektro-motorna kolica

  • 10

Trinaestogodišnji Milan Jaćović iz Kuršumlije napisao je na času srpskog jezika i književnosti dirljivo pismo o hendikepiranoj devojčici iz Kuršumlije Nataši Ristović, kojoj su potrebna elektro-motorna kolica.

Rad napisan u obliku pisma predsedniku Opštine Kuršumlija stigao je i do lokalne samouprave i očas posla prikupljen je novac za Natašina kolica!

- Na času srpskog jezika trebalo je da pišemo na temu "službeno pismo". Ja sam prethodno video u naselju Pantiće devojčicu koju je majka vodila preko ulice i smatrao sam da treba da se obratim nekom od nadležnih da se toj devojčici obezbede kolica, pošto su ona u kojima je bila veoma stara. Nastavnica je nakon toga uzela moj rad i odnele ga predsedniku Opštine Kuršumlija - kaže Milan Jaćović, koji je u radu napisao sledeće:

"Poštovani predsedniče,

U mom komšiluku živi devojčica koja se zove Nataša. Njeni roditelji su siromašni i nemaju dovoljno novca da joj kupe nova kolica, pošto su stara u kvaru. Zato vas ja molim da joj pomognete i kupite nova kolica.

Njena radost bi bila velika i bila bi srećnija i omogućili biste joj bolji razvoj u budućnosti. Nekima malo, drugima znači mnogo. Zovem se Milan Jaćovic, idem u Osnovnu skolu "Miloje Zakić". Zato Vas ja molim da joj pomognete, bila bi srećnija i družila bi se sa drugarima".

Nakon toga je kuršumlijska opština izdvojila 100.000 dinara za kupovinu elekto-motornih kolica.

U daljoj akciji, Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlija je nastavilo da prikuplja potreban novac koji ubrzo i sakupljen, pa su potrebna kolica za Natašu Ristović naručena.

- Ponosan sam što je moj rad doprineo da se sakupi novac i Nataši olakša život. Ona će sada moći da se lakše kreće i druži sa drugovima i drugaricama - kaže Milan.

Nataša Ristović je od rođenja obolela od cerebralne paralize. Svakog dana je majka Mira od naselja Pantiće odvozi do Osnovne škole "Drinka Pavlović" u kojoj pohađa osmi razred.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    25. oktobar 2013 | 00:28

    Nacionalisti, ovako se srbuje. Bravo momcino!

  • Zorica

    25. oktobar 2013 | 00:56

    O, slatkišu mali. Ovim se potvrđuje da ovo dete ima normalne rodite koji su puni ljubavi a ne mržnje, prema nacionalnosti ili hendikepiranim osobama kao što većna danas ima a to je odraz samo kućnog vaspitanja. Rasplakah me ovaj predivan i plemenit tekst o ovom hmanom dečaku, i nije mi žao što sam razmazala ovu skupocenu šminku.

  • Sima

    25. oktobar 2013 | 01:06

    Bravo Sokole ' veći si Srbin i čovek od svih nas !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA