POŽAREVAC: Osveštali crkvu uz turbo-folk! (FOTO)

Nakon što su vladike osveštale crkvu, do koje su stigle preko bele tepih-staze, pod šatorom u crkvenoj porti održano slavlje uz zvuke turbo-folka

  • 21

U naselju Busije u Požarevcu u nedelju, 27. oktobra, proslaviće se Dan Crkve Svete Petke i slava ovog hrama, u kojem će od ponedeljka krenuti redovne službe.

Ova crkva osveštana je 20. oktobra, u prisustvu petorice vladika: braničevskog Ignjatija, novosadskog i bačkog, somborskog i segedinskog Irineja, timočkog Justina, zahumsko- hercegovačkog i primorskog Grigorija i šumadijskog Jovana.

Vladike su pristigle u svojim džipovima, koji su odmah potom odvezeni na neku udaljeniju lokaciju, kako se ne bi oštetili u masi ljudi koji su pristizali iz Požarevca i okoline.

Pri ulasku, vladike je dočekala bela tepih-staza, koju su postavili njihovi domaćini. Nova crkva, koja je počela da se gradi 2001. godine, uz brojne donatore, jedna je od najvećih u Evropi i može da primi oko 2.500 vernika.

 

Nakon ceremonije osveštanja i svete liturgije, u crkvenoj porti održano je veliko slavlje, uz turbo-folk i nastup "Pink benda", u živopisno ukrašenom šatoru, na čijem je čelu bila okačena slika vladike braničevskog Ignjatija.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    24. oktobar 2013 | 16:19

    Znaci od sada crkva spada u biznise i provode a vladike u dzipovima kao da su predsednici drzave nemam vise reci .

  • Lol

    24. oktobar 2013 | 16:36

    Pa sta ako je bilo turbo folka,izgradnja takve crkve i treba da se proslavi sa narodom. Da je bio rok sve bi bilo kul. Ne glumite engleze. Zivite u Srbiji.

  • Vasilim

    24. oktobar 2013 | 18:02

    Јок, требала је да пева Северина.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA