NEREDI U ATINI: Sukob levičara i Zlatne zore!

Više stotina levičara i oko 2.000 pristalica neonacista sukobili su se ispred sedišta Zlatne zore u centru Atine zbog odluke vlasti da suspenduju državno finansiranje te desničarske stranke

  • 0

Grčke levičarske struje i pripadnici stranke Zlatna zora sukobili su se danas, zbog odluke vlasti u Atini da suspenduju državno finansiranje te desničarske stranke, zbog, kako tvrde vlasti, povezanosti njenih poslanika sa "formiranjem kriminalne organizacije".

Više stotina levičara i oko 2.000 pristalica neonacista sukobili su se ispred sedišta Zlatne zore u centru Atine, javio je reporter agencije Frans pres.

Supruga lidera Zlatne zore Nikosa Mihaloliakosa, koji u pritvoru čeka suđenje, rekla je da ta stranka ima "milione pristalica" i da će na kraju izaći kao pobednik.

- Milioni Grka nas podržavaju. A i ostali znaju da ćemo sa svojim liderom na čelu, vratiti sebi svoju zemlju - rekla je okupljenima Eleni Zarulia.

S druge strane, antifašističke organizacije pokušale su da zaustave akciju Zlatne zore.

- Poslati ubice u zatvor i razbiti paralelenu državu Zlatne zore - pisalo je na transparentu koji su nosili okupljeni levičari, aludirajući na navodne veze između neonacista i grčke policije.

Grčka skupština izglasala je sinoć suspenziju državnog finansiranja partije Zlatna zora, pošto se šest njihovih poslanika suočilo sa optužbama povezanim s "formiranjem kriminalne organizacije".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA