ANKARA: Policija vodenim topovima i suzavcem rasterala demonstrante!

Policija se sukobila sa masom kod ulaza u sud gde se odvijalo suđenje policajcu optuženom za ubistvo demonstranta ranije ove godine. Ovom prilikom nekoliko izgrednika je ranjeno, a 18 je uhapšeno

  • 0

Turska policija upotrebila je danas vodene topove i suzavac za razbijanje protesta u kome je učestvovalo oko 2.000 ljudi ispred suda u Ankari, u kojima je nekoliko demonstranata povređeno, a 18 uhapšeno, prenosi Rojters.

Policija se sukobila sa masom kad ulaza u sud gde se odvijalo suđenje policajcu optuženom za ubistvo demonstranta ranije ove godine.

Policajac Ahmet Sahbaz optužen je za ubistvo Ethema Sarisuluka koji je podođen metkom, u junu, prilikom "surovog odgovora policije" na protest na Trgu Taksim u Istanbulu, tokom talasa antivladinih demonstracija širom Turske.

Šest osoba, među njima jedan policajac, ubijeni su u tim nemirima, koji se smatraju jednim od najvećih izazova premijera Tajipa Erdogana tokom 10-godišnje vladavine.

Pretres je odložen za 2. decembar, javili su lokalni mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA