Roditelji male Medlin izmislili otmicu da bi prikrili njenu smrt!

Detektivi tvrde da njihovi zaključci počivaju na argumentima, od kojih najjači predstavlja ponašanje specijalnih policijskih pasa obučenih da nanjuše ”miris smrti”. Na ovaj miris i miris devojčice su reagovali u apartmanu, prtljažniku kola njenih roditelja i u kući koju su iznajmili nakon napuštanja apartmana.

  • 5

Detektivi koji su vodili istragu saopštili su, na novom suđenju na portugalskom sudu, da je mala Medlin Meken nastradala nesrećnim slučajem kada je bila ostavljena sama u apartmanu, dok su roditelji priču o njenoj otmici namerno izmislili da bi prikrili istinu.

Optužbe protiv Kejt i Gerija Mekena na sudu su iznesene prvog dana saslušanja, na procesu koji ima za cilj da ospori objavljivanje knjige koju je napisao detektiv iz Portugalije Gonsalo Armal. Advokati detektiva, koji su za nestanak ćerke osumnjičili roditelje male Medlin, pozvali su svedoke, uglavnom detektive, koji potvrđuju ono što Armal navodi u knjizi.

Mekejnovima je status osumnjičenih ukinut u julu 2008. godine, kada je javni tužilac presudio da nema dokaza protiv njih. Na sudu su se prvi put ponovo suočili sa čovekom koji ih je svojevremeno otužio da su inscenirali otmicu sopstvenog deteta. Nakon višegodišnje borbe, uspeli su da dalja prodaja bude privremeno zabranjena i knjiga je u septembru povučena iz prodaje. Sada Mekenovi detektiva tuže za klevetu, jer je knjiga tvrdnjom da je Medlin već mrtva, naškodila potrazi za njihovom ćerkom.

Očekuje se da bi odštetu od oko milion funti, koliko su tražili, iskoristili za finansiranje sopstvene potrage za ćerkom, za koju tvrde da je oteta i da je možda i dalje živa.

Ipak, detektivi tvrde da njihovi zaključci počivaju na argumentima, od kojih najjači predstavlja ponašanje specijalnih policijskih pasa obučenih da nanjuše ”miris smrti. Na ovaj miris i miris male Medlin su reagovali u apartmanu, prtljažniku kola njenih roditelja i u kući koju su iznajmili nakon napuštanja apartmana.

Detektivi, međutim, roditelje ne optužuju za ubistvo, već samo za prikrivanje tela deteta koje je nekako nastradalo u apartmanu. Smatraju da je njihova prava krivica u tome što su decu u apartmanu ostavili bez nadzora i što o njima nisu vodili računa. Zameraju im i zbog “medijskog cirkusa” koji su pokrenuli, ne poštujući tajnost istrage.

(Telegraf.rs / Izvor:telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlostavljana ciganka

    29. oktobar 2013 | 17:37

    Koliko trebas da budes retardiran da ostavis samo dete u apartmanu na moru,a ti odes na veceru?Od samog pocetka cela prica je krajnje cudna..

  • Marija

    29. oktobar 2013 | 23:21

    Meni foto robot čoveka koji je viđen u hotelu sa detetom u naručju liči baš na oca male Medlin. Možda i grešim? Mnogo se tu čudnih stvari dogodilo...ostaviti malo dete u sobi samo, baš čudna priča.

  • marko tlgrf

    29. oktobar 2013 | 23:54

    Kakvi su to ljudi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA