"Voda Vrnjci" demantuje optužbe Rusa

Ruski investitor ZAAB tvrdi da ih je srpska kompanija opljačkala iz zbog sistemske korupcije tuži i državu Srbiju. Međutim, "Voda Vrnjci" demantuje sve optužbe

  • 8

Ruska kompanija "ZAAB grupa" tužila je Srbiju Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog sistemske korupcije, saopštila je ova kompanija.

"Grupacija ZAAB od maja čeka na reagovanje Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, kojem je podnela više od 300 stranica dokumenata i dokaza o pljački 11,2 miliona evra u Vodi Vrnjci a.d.", piše u saopštenju kompanije.

Ruski investitor tvrdi da poseduje dokaze o poreskim utajama, krađi dobiti, pranju novca, fiktivnim otpisima potraživanja i kupovinama nekretnina na Dedinju, iznajmljivanju kancelarija i magacina od povezanih lica i manipulisanju akcijama "Vrnjaca". Kako se tvrdi u saopštenju, "većinski akcionar Vrnjaca Zvonko Gobeljić uživa kontinuiranu podršku lokalnog suda u Kraljevu".

Kompanija "Voda Vrnjci" je demantovala ove navode ruskog investitora.

"Kombinacija pokretanja raznih sudskih postupaka uz sistematsko iznošenje najgrubljih neistina i kleveta putem medija, ima za cilj pre svega pritisak na većinskog akcionara pa onda i na sudstvo. Koliko je ZAAB spreman da ide daleko u toj svojoj nameri, govori i činjenica da su podneli prijave i tužilaštvu za organizovani kriminal protiv sudija koji nisu doneli odluku kakvu su oni smatrali da treba, iako se radi o prvostepenom postupku", navodi se u saopštenju kompanije.

"Kompanija Voda Vrnjci nema nameru da komentariše sudske postupke koji su u toku, ali ukazuje da ovakvo ponašanje jedne strane kompanije predstavlja zlonamerno postupanje, odnosno pokušaj uticaja na sudstvo koje je nedozvoljeno u Republici Srbiji, a sigurno i svakoj drugoj civilizovanoj zemlji", kažu u saopštenju.

Iz kompanije navode da se nadaju da će državni organi zvanično reagovati i proveriti svaku od 11 tvrdnji koje je ZAAB izrekla .

(Telegfraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    30. oktobar 2013 | 19:00

    Zasto li sam odmah poverovao u ruske tvrdnje? Ah, da - podseća na Kolubaru... Nas specijalitet...

  • markozh

    30. oktobar 2013 | 19:49

    Nekako verujem rusima

  • стрептомицин

    30. oktobar 2013 | 19:16

    Једини спас да ишта остане у власништву Србије су домаћи лопови који имају вишедеценијско искуство у уништавању туђе имовине. Ово је главна тековина комунизма и једини критеријум партијских "другова" како јуче, тако и данас. Мада ово раде само када су компаније пријатељских земаља у питању, да су у питању Американци или нека друга агресорска земља не би смели да пипну ништа, а држава би дупло вратила.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA