Opljačkao banku u Sarajevu, pa otišao na kafu u Istanbul

- Rekao nam je da ide na kafu i da će se ubrzo vratiti. Ali više se nije vratio. Kasnije smo otkrili da je s koferom punim novca pobegao avionom u Istanbul - kazao je bankarski službenik

  • 8

Službenik filijale Hipo-Alpe-Adria banke u Sarajevu, koji je ukrao iz trezora više od 300 hiljada evra, s delom ukradenog novca uspeo je neometano da pobegne u Tursku pod izgovorom da "ide na kafu".

- Rekao nam je da ide na kafu i da će se ubrzo vratiti. Ali više se nije vratio. Kasnije smo otkrili da je s koferom punim novca pobegao avionom u Istanbul - kazao je izvor iz banke za "Dnevni avaz".

Rutinskim proverama utvrđeno da je službenik "štimovao" iznose novca u trezoru, pa je brzom intervencijom službe bezbednosti banke deo novca vraćen.

Ista osoba je, međutim, i ranije ukrala i 120 hiljada konvertibilnih maraka (oko 60 hiljada evra), ali taj "plen" iz neobjašnjivih razloga nije vraćen.

Nejasno je zašto službenik banke E. Ð. nije bio čak ni suspendovan posle prve pljačke i kako su mu dopustili da, kada je to učinio i po drugi put, "ode na kafu" i više se ne vrati.

Iz banke krive službe bezbednosti na sarajevskom i istanbulskom aerodromu i postavljaju pitanje kako je moguće da je njihov službenik prošao kontrole, a da pritom niko ne otkrije velike količine gotovog novca koji je nosio sa sobom.

Uprava banke za sada je stupila u kontakt s porodicom E. Ð., koja s njim pregovara o mogućem povratku u Sarajevo, piše list.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja znam

    31. oktobar 2013 | 14:08

    Bravo bravo neka si...i onako ojadise narod na kamate, u zdravlju ih trosio

  • SRBA

    31. oktobar 2013 | 15:21

    Mi smo banana republika ali ovi Bosanci su cudo !!!

  • mex

    31. oktobar 2013 | 19:40

    Sta je to za banku mala sitnica za kafu lepo se provedi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA