RADULOVIĆ: 300 investitora želi srpske kompanije

- Znam da su investitori primili poruku, a to je da ćemo mi očistiti te kompanije, znaćemo tačno šta prodajemo, jer zbog toga smo i pravili lične karte - naveo je ministar privrede

  • 3

Ministar Saša Radulović kaže da se do sada javilo oko 300 zainteresovanih investitora za preduzeća čije su lične karte objavljene na sajtu Ministarstva privrede.

Radulović je precizirao da se radi o 153 preduzeća u restrukuriranju, 419 iz portfolija Agencije za privatizaciju, 911 kompanija s učešćem države u vlasništvu i 545 društvenih preduzeća u stečaju.

- Znam da su investitori primili poruku, a to je da ćemo mi očistiti te kompanije, znaćemo tačno šta prodajemo, jer zbog toga smo i pravili lične karte - rekao je on, i dodao da one još nisu kompletne, ali da će rukovodstva preduzeća koja ne ispoštuju taj zahtev biti smenjena.

Kako je istakao, interes države je da investitorima ponudi čiste kompanije i to ne samo stranim već i domaćim, jer je domaća industrija ključna imajući u vidu da i strani investitori dolaze onda kada znaju da je okruženje dobro za domaće kompanije.

- Nećemo nikome ništa poklanjati, ali nećemo ni naduvavati cene, ići ćemo na realnu vrednost - rekao je ministar.

Radulović je napomenuo i da ima zainteresovanih kupaca za "Železaru Smederevo", ali nije želeo da precizira o kome se radi već je samo naveo da ih ima više i da dolaze sa raznih strana.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    31. oktobar 2013 | 15:58

    Bit ce dobro ako od tih 300 navatate barem 3 i to pod uslovom prodaje fabrike za 1$. Sto je bolje nego da placate radno mesto po 10 000 e. Kakvi su uslovi poslovanja u Srbiji bit ce uspeh i 3 investitora.

  • Ceh

    31. oktobar 2013 | 18:30

    Jos kad bi taj spisak firmi postojao na tom sajtu Ministarstva pravde bilo bi super. Sledeci put okacite i link, mozda zelim da kupim firmu a ne mogu doci do spiska istih.

  • Zoki

    31. oktobar 2013 | 16:28

    Ma važi! Imajući u vidu da ih je pre izbora bilo 1.000 ovo je solidno prolazno vreme. Koliko će da ih ostane posle rekonstrukcije vlade sledeće godine? Zašto nije imenom navedeno barem 5.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA