Papa za borbu protiv savremenih formi ropstva

- Neki stručnjaci veruju da će ljudski trafiking preteći šverc droge i oružja za deset godina i postati najunosnija kriminalna aktivnost u svetu - rekao je novinarima biskup Marselo Sančes Sorondo, sekretar Papske akademije nauka

  • 3

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja založio se za borbu protiv svih oblika savremenog ropstva, u koje spadaju prinudni rad i prostitucija, saopštio je danas Vatikan posle susreta eksperata u Vatikanu, preneo je Frans pres.

Desetine akademika, doktora i sveštenika Vatikan je ugostio na konferenciji na kojoj se razgovaralo, između ostalog, o trgovini ljudima i formama ropstva.

- Neki stručnjaci veruju da će ljudski trafiking preteći šverc droge i oružja za deset godina i postati najunosnija kriminalna aktivnost u svetu - rekao je novinarima biskup Marselo Sančes Sorondo, sekretar Papske akademije nauka, koja je sa Papskom akademijom društvenih nauka i Svetskom federacijom katoličkih medicinskih udruženja organizovala skup.

Čelnik Svetske federacije katoličkih medicinskih udruženja Hoze Marija Simon Kastelvi naglasio je da je važno uvođenje "nulte tolerancije" za prostituciju, dodajući da je ona povezana sa drogom, mafijaškim nasiljem i utaji poreza, navodi francuska novinska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    5. novembar 2013 | 09:03

    Papa Franja je jedan redak poglavara koji se brine o narodu i postuje Boga. Ovo je zaista dobar covek i pravi hriscanin. Sto se mene tice, imam svo postovnje prema njemu.

  • marko

    5. novembar 2013 | 01:26

    Savremeno ropstvo prostitucija i prinudni rad??? A bankarsko ropstvo prijatelju??? A da, nemate vi veze s tim

  • Урош

    5. novembar 2013 | 00:25

    Папа је против тапацираних лисица, оне металне су боље, јер више жуљају, и ужитак је већи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA