OBAMA: Dobar sam u ubijanju ljudi

Citat američkog predsednika se pojavio u knjizi dva autora, koja se bavi prošlogodišnjim predsedničkim izborima između Obame i Mita Romnija. Bela kuća se još nije oglasila povodom ovih navoda

  • 4

U novoj knjizi o američkom predsedniku Baraku Obami, šef Bele kuće u razgovoru sa svojim saradnicima o kontroverznim napadima bespilotnim letelicama se "pohvalio" kako je "postao dobar u ubijanju ljudi".

 

Ova informacija pojavila se u knjizi koja se bavi konketnije o predsedničkim izborima između Obame i republikanskog kandidata Mita Romnija prošle godine. Autori Mark Halperin i Džon Heiliman proveli su skoro dve godine u istraživanju, razgovarajući sa saradnicima oba političara. Obamina izjava sigurno će izazvati pažnju kako njegovih protivnika, tako i pristalica.

 

Napadi američkim dronovima, koji su bili većeg intenziteta tokom Obaminog mandata i mnogi ih smatraju najkontraverznijim delom njegove vladavine u Beloj kući.

 

 

Nedavno je obavljen podatak, do kojeg je došlo Društvo istraživačkih novinara, da je tokom 10 godina Bela kuća naredila 378 napada,od toga ih je 326 naredio Obama. U tim napadima je ubijeno između 2500 i 3600 ljudi, a od toga prema nekim procenama oko 1000 civila, među kojima i 200 dece.

 

O Obaminom ciničnom citatu pisalo se u preliminarnim recenzijama knjige i još nije skroz jasno u kojoj situaciji je to izjavio, ali sigurno je da će se ova izjava još analizirati.

 

Bela kuća još nije dala izjavu u vezi ove knjige, ali je portparol indicirao u jednoj emisiji da predsednik mrzi kada informacije procure. Kao paradoks na navode iz knjige je i Obamin laureat za Nobleovu nagradu za mir, koju je dobio 2009. godine.

 

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan D.N.

    5. novembar 2013 | 13:51

    Kakav bi tek bio da nema Nobelovu nagradu za mir.

  • marko tlgrf

    5. novembar 2013 | 14:14

    Treba ignorisati svake godine dodelu nobelove nagrade jer je izgubila svaki smisao i totalno je pod americkom kontrolom svaka odluka u vezi.

  • ЂУЈИЋ МОМЧИЛО

    5. novembar 2013 | 15:56

    Сиса!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA