Optužili radnike da su pojeli 14.000 viršli!

- Posle 26 godina u firmi, pozvali su me i rekli da napustim posao ili će me krivično goniti. Obrazloženje je da smo koleginica i ja iz frižidera uzele i pojele malo pakovanje "sirka" - kaže radnica Zora Šimšić

  • 2

Šta se tačno događa u užičkom pekarskom preduzeću "Sreten Gudurić" pokazaće vreme, a zasad se zna da je 15 radnika dobilo otkaz uz obrazloženje da su uočeni veliki manjkovi robe u magacinu.

 

Naime, rukovodstvo firme tvrdi da su zaposleni, umesto da prodaju hranu, nju pojeli! Radnici, njih 11, tužili su firmu, i tvrde da su pravi krivci za štetu ostali nekažnjeni. Sumnjaju da su isterani s posla jer se sprema prodaja preduzeća biznismenu Zoranu Drakuliću.

 

- Posle 26 godina u firmi, pozvali su me i rekli da napustim posao ili će me krivično goniti. Obrazloženje je da smo koleginica i ja iz frižidera uzele i pojele malo pakovanje "sirka" - kaže radnica Zora Šimšić.

 

 

Danica Dogandžić, koja, takođe, ima 26 godina staža, kaže da joj je otkaz uručen, jer se na snimku kamere iz jedne od radnji u lancu "Sreten Gudurić" vidi kako nešto uzima i daje koleginici.

 

- Rečeno mi je da potpišem da sam tehnološki višak ili ću ostati bez otpremnine, jer smo nas nekoliko pojeli 14.000 viršli!

 

Slično govore i Mladen Nikolić, Milena Sinđić i Snežana Stanić.

 

- Dobila sam otkaz jer mi je jedna koleginica dala nešto da pojedem. Radila sam za 18.000 do 20.000 dinara mesečno, plaćali su me kad su hteli - žali se Milena, doskora čistačica.

 

Izvršni direktor Ivan Mirković tvrdi da tehnoloških viškova nema, niti se kompanija prodaje Zoranu Drakuliću:

 

- Vanredni popis je pokazao da je reč o šteti od 4,6 miliona dinara. Video-nadzorom utvrdili smo da zaposleni nezakonito koriste sredstva poslodavca i zato smo podneli krivičnu prijavu - izričit je Mirković.

 

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан

    6. novembar 2013 | 12:05

    Ајде дођи кући да ручаш вечеру, Сретен ти је спремио врИшлее!

  • Vera

    6. novembar 2013 | 15:42

    Zona sumraka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA