ZADAR: Ubio ovce, jer nije mogao da ih prehrani

Policija je završila istragu nad vlasnikom i podnela krivičnu prijavu državnom tužiocu zbog krivičnog dela ubijanje ili mučenje životinja

  • 9

Vlasnik stada ovaca iz okoline Zadra zaklao je 20 ovaca i ostavio ih u šumi, jer više nije mogao da ih prehrani. Kako je objavio "Jutarnji list", on je ubio 16 ovaca i četiri jagnjeta, a na taj očajnički čin se odlučio zbog finansijskih poteškoća.

Imao je veće stado koje je rasprodao, a pošto nije imao novac da prehrani ili legalno zbrine deo stada koje nije uspeo da proda, odlučio je da ubije životinje. Policija je završila istragu nad vlasnikom i podnela krivičnu prijavu državnom tužiocu zbog krivičnog dela ubijanje ili mučenje životinja, rekli su u zadarskoj policiji.

Stravičan prizor policajci su zatekli krajem oktobra kada su, posle dojave građana, u šumi na predelu Musapstan pronašli ubijene životinje. Zaklane ovce i jagnjad preuzela je veterinarska služba. Prema novom Krivičnom zakonu Hrvatske, za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora do jedne godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    7. novembar 2013 | 15:44

    Kako sta je kriv?! Sto ih nije poklonio nekoj porodici nego ih je poklao?! Slepac,pohlepna dusa! U pakao bre!

  • romanticni zmaj

    7. novembar 2013 | 14:51

    Pa sta je covek jadan kriv kad nema novca

  • ator

    7. novembar 2013 | 15:12

    Kad jaganci utihnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA