SREĆAN ZAVRŠETAK: Majka se vratila po bebu u porodilište!

Rumunska državljanka koja je u ponedeljak uveče pobegla iz porodilišta predomislila se i vratila po novorođenu devojčicu. Kao razlog svog napuštanja porodilišta, majka je izjavila da je morala da završi neke privatne, neodložne obaveze

  • 11

Slučaj novorođene devojčice koja je u ponedeljak ostavljena u požarevačkom porodilištu ipak se okončao na srećan način, jer se majka vratila i odvela je sa sobom.

Ova rumunska državljanka, stara 33 godine, u ponedeljak ujutru rodila je zdravu devojčicu, tešku 3,4 kilograma, ali je uveče neopaženo nestala iz porodilišta. Pošto su juče o tome javnost izvestili mediji, majka se pojavila u porodilištu i preuzela devojčicu.

- Ona je došla u pratnji jednog čoveka, za koga znamo da je iz Požarevca, ali ne znamo u kakvom je odnosu sa njom. Pošto je potpisala neophodne papire, majka je odvela devojčicu sa sobom, jer na to ima zakonsko pravo - kazao je Srećko Bosić, direktor Opšte bolnice.

Kao razlog svog napuštanja porodilišta, majka je izjavila da je otišla jer je morala da završi neke privatne, neodložne obaveze.

- Što se tiče bolničkih troškova, ova majka nije morala ništa da plati. Pošto je boravila kod nas samo jedan dan, u ponedeljak, te troškove snosi naše ministarstvo zdravlja – rekli su u porodilištu.

Do povratka majke, medicinske sestre hranile su devojčicu mlekom iz flašice, na cuclu, a nekoliko puta podojile su je žene koje ovde leže sa svojim novorođenim bebama. Ovo nije bio prvi slučaj ostavljanja novorođenčeta u požarevačkom porodilištu, ali je prvi u kojem se majka predomislila i vratila po svoje dete.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA