KARAKAS: Po naredbi predsednika vojska upala u prodavnice da snizi cene!

- Pročešljaćemo čitavu zemlju u narednih nekoliko dana, jer moramo zaustaviti buržoaske parazite koji pljačkaju narod - rekao je predsednik Venecuele Nikolas Maduro

  • 7

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro naložio je smanjenje cena u prodavnicama tehničke robe ''Daka'', a vojsci da okupira lanac tih prodavnica i čuva red, jer je stanovništvo nagrnulo da kupuje televizore, veš mašine i druge proizvode.

Vojnici su organizovano čuvali red u najpoznatijem lancu prodavnica "Daka" u prestonici u Karakasu, dok je u centralnom gradu Valensiji viđena i jedna pljačka u jednom od autleta istog lanca.

Raspodaja u "Daki" koja ima 500 zaposlenih i gde su bili primorani na početak prodaje proizvoda po nižim cenama od subote ujutru, dovelo je do gomile "lovaca na sniženje".

- Pročešljaćemo čitavu zemlju u narednih nekoliko dana, jer moramo zaustaviti buržoaske parazite koji pljačkaju narod - rekao je Maduro pošto je naredio da taj trgovinski lanac hitno ponudi sve svoje proizvode ljudima po nižim "fer cenama".

Ova mera Madura usledila je posle jednonedeljnog upozorenja pred Božić i pritiska na privatna preduzeća da zadrže niže cene.

- Inflacija nas ubija. Nisam siguran da li je ovo pravi način, ali nešto mora da se uradi. Mislim da je u redu da se ljudima prodaju stvari po fer cenama - rekao je jedan od kupaca među oko 500 ljudi u redu ispred jedne od prodavnice "Daka" u Karakasu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    10. novembar 2013 | 14:38

    Vucicu i Dacicu, ugledajte se malo. Ovo radi predsednik koji stiti interese naroda.

  • Tutor

    10. novembar 2013 | 14:40

    Ovo svakako treba uvesti i kod nas. Plaćamo proizvode i po 3-4 puta skuplje nego što realno vrede.

  • Vladimir

    10. novembar 2013 | 15:50

    Ovo Vučić i Dačić udarili dislike-ove?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA