MIHAJLOVIĆ: Gasna stabilnost Srbije važnija od bilo kog direktora ili ministra!

- Nije problem model reformisanja "Srbijagasa" već odbijanje da se bilo šta promeni u njemu kako bi poslovanje kompanije postalo pregledno, efikasno i profitabilno - navodi ministarka energetike

  • 6

Ministar energetike Zorana Mihajlović kaže da nikada nije tražila bilo kakvu izmenu Energetskog sporazuma između Srbije i Ruske Federacije, niti je bilo ko od članova vlade govorio o njegovoj reviziji.

- Verujem da je motiv "spinovanih" informacija koje se skoro svakodnevno pojavljuju u javnosti da skrenu pažnju sa ključne teme, a to je teška finansijska situacija u jednom od najvažnijih preduzeća u zemlji - "Srbijagas" - kaže Mihajlović.

Ona navodi da je to Ministarstvo mnogo toga uradilo u prethodnih godinu i po dana, a jedan od prioriteta u narednom periodu je početak reformisanja javnih preduzeća, EPS i "Srbijagasa", kao i realizacija velikih infrastrukturnih projekata, pre svega, gasovoda "Južni tok", kao i gasovoda Niš -Dimitrovgrad.

- I reforme i projekti kasne s realizacijom, jer "Srbijagas" nije u stanju da odgovori obavezama koje je preuzeo. To nema nikakve veze sa ruskom stranom, već sa našom - dodaje ministarka energetike.

Mihajlović kaže da nije prepreka ni "Južnom toku", ni energetskom sporazumu

- Uporno pokušavam da objasnim da je energetska stabilnost osnova razvoja privrede, priliva investicija i otvaranja novih radnih mesta. I da samo uz stabilan "Srbijagas", sposoban da izmiruje svoje obaveze, možemo govoriti o stabilnom snabdevanju gasom. Kad govorite o putu u Moskvu, zar nije normalno da idem, da srpski ministar energetike ima sastanak sa ministrom energetike Ruske Federacije i to ne prvi put, i da razgovaramo o novim projektima, posebno u oblasti energetske efikasnosti? Odnosi koje ja lično, kao i Vlada Srbije, imamo sa Ruskom Federacijom su više nego dobri, da ne govorimo da je ova vlada uradilo mnogo više na unapređenju tih odnosa nego ijedna pre nje - kaže Mihajlović.

Ministarka energetike dodaje da ne postoje suprotstavljeni planovi, postoji samo reformisanje "Srbijagasa" kao jedina moguća opcija.

- I nije problem model reformisanja tog preduzeća, već odbijanje da se bilo šta promeni u njemu kako bi poslovanje kompanije postalo pregledno, efikasno i profitabilno. Ponavljam, uređivanje "Srbijagasa" na ovaj način nije pitanje personalnih rešenja i da je gasna stabilnost Srbije mnogo važnija od bilo kog direktora ili ministra.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 0000000

    10. novembar 2013 | 21:59

    Joj, koje izjave!i ovi nasi seljaci na ovo Eee tooo!joooj majko moja mila!!!muka mi od ovih glumaca!

  • Фараон

    10. novembar 2013 | 22:16

    Sve pohvale zeni na hrabrosti da se izbori sa lopovima i kriminalcima u Srbijagasu

  • Drragi

    11. novembar 2013 | 06:37

    U sto ova voli da se slika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA