Sonja Biserko svedok Hrvatske protiv Srbije?!

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji nije želela ni da potvrdi ni da demantuje informaciju da je jedan od tri svedoka koje je do sada prijavio hrvatski pravni tim

  • 29

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko biće svedok Hrvatske u tužbi za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, saznaje "Blic".

List piše da je Biserko jedan od tri svedoka koje je do sada prijavio hrvatski pravni tim, ali ona nije želela ni da potvrdi ni da demantuje takva saznanja.

Hrvatska je, prema jučerašnjim informacijama iz Zagreba, ojačala tim koji će je zastupati pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, a u njemu se nalaze i inostrani pravni stručnjaci.

Prema pisanju "Blica", ideja o ojačavanju tima koji će Srbiju zastupati pred Međunarodnim sudom pravde postoji i u Nemanjinoj 11, ali su u Vladi Srbije uvereni da već sad imaju stručnjake koji mogu odlično da zastupaju srpske interese u Hagu.

Na čelu srpskog pravnog tima je Saša Obradović, koji je već dugo zastupao Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde - najpre u procesu ocene legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, a potom i u podnošenje kontratužbe Srbije protiv Hrvatske za genocid izvršen od 1991. do 1995. godine. U timu su još Vladimir Cvetković, Igor Olujić, Dušan Ignjatović i Svetislav Rabrenović.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic - N. Latković/A. Mrkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    12. novembar 2013 | 09:55

    Sonja Biserko je hrvatska nacionalistkinja iz okoline Knina iz mjesanog braka oca Hrvata i majke Srpkinje iako to krije kao zmija noge... Oficijalno se predstavlja kao urbana "Jugoslovenka" i stari komunisticki kadar kao i svi srbomrsci iz Hrvatske nebili stekla laznu reputaciju "objektivnosti" medju naivnim Srbima... Sada valjda i poslednji srpski naivac razumije koga predstavljaju jugokomunjare i toboze "Jugosleveni"... Njihov cilj nakon prelaska iz ustaskih u partizanske uniforme,kada su 5 minuta prije kraja rata promjenile strane,je bio nastaviti ustasku antisrpsku politiku... Sta mislite kako je nakon Drugog Svijetskog Rata doslo do nekaznjavanje Hrvatske,parcanja Srbije u tri djela,pokusaja stvaranja crnogorske nacije,zabrani kosovskim Srbima da se vrate na svoja ognjista? Sve su to cinili "Jugosloveni" sa Titom na celu! Inace,doticna je na CNN-u javno izgovorila kako nije bilo nikakvog protjerivanja u etnickom ciscenju "oluji",kako bi za Vojvodinu bilo najbolje da se sto vise priblizi Hrvatskoj(da mi je samo znati kakve to veze ima sa ljudskim pravima),samo sto nije zaplakala kada je Hrvatska proglasena agresorom na BiH dok su Perisica,Simatovica i Markovica pustili kuci uz oslobadjajucu presudu i za Srbiju,odlikaovanja od Mesica... Njeno misljenje o Kosovu i RS je valjda poznato... Nadam se da je vise necemo gledati na srpskim medijama kako prosipa svoju hrvatsko nacionalisticku propagandu!

  • Бајкер

    12. novembar 2013 | 09:12

    Ђубре издајничко!

  • Gavrilo Princip

    12. novembar 2013 | 09:27

    NVO Proterati iz srbije sto dalje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA