SRAMOTA: Ne radi ultrazvuk na Odeljenju ginekologije u Kruševcu

Zbog kvara sonde, ultrazvuk na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice ne radi od 17. oktobra, a trudnice su prinuđene da na ultrazvuk idu u privatne ordinacije, u kojima pregled košta od 2.000 do 5.000 dinara

  • 5

Ultrazvuk na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice zbog kvara sonde ne radi već dvadesetak dana, pa su trudnice prinuđene da na ultrazvučne preglede odlaze u privatne ordinacije.

Jedna od njih, Jasmina Ilić rekla je Tanjugu da ima tri uputa za ultrazvuk.

- U Dispanzeru za žene postoji jedan ultrazvuk koji je veoma star, pa se tako trudnice, kod kojih postoji sumnja da nešto nije u redu, upućuju na Odeljenje ginekologije, u bolnici. Ja imam tri takva uputa i sa njima ništa ne mogu da uradim, jer ultrazvuk ne radi - kaže Ilićeva, koja je u devetom mesecu trudnoće.

U privatnim ordinacijama pregled košta od 2.500 do 5.000 dinara, kaže ona i napominje da žene pred porođajem, odnosno one u devetom mesecu trudnoće, na ultrazvučne preglede odlaze dva puta mesečno.

U saopštenju Zdravstvenog centra Kruševac dostavljenom Tanjugu se navodi da ultrazvuk zbog kvara sonde ne radi od 17. oktobra.

Popravka koja bi koštala 1,3 miliona dinara se ne isplati i rešeno je da se uđe u preliminarnu fazu prikupljanja podataka o potencijalnim proizvođačima za kupovinu novog ultrazvučnog aparata.

U saopštenju se navodi da će se sprovesti procedura nabavke, a u skladu sa zakonom o javnim nabavkama aparata sa projektovanom cenom od 30.000 evra koji bi se obezbedili iz sopstvenih sredstava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetislav

    12. novembar 2013 | 12:12

    Ako bi bili objetivni vest bi izgledala ovako. Doktori zaposleni na ginekološko akušerskom odeljenju u Kruševačkom Zdravstvenom centru, po ko zna koji put su sabotirali aparat za ultrazvuk kako bi pacijente uputili u svoje privatne ordioniacije u kojima rade nakon što završe sa radnim danom u Zdravstvenom centru. Sabotaže su učetsla pojava i ultra zvuk je češće neispravan nego ispravan, kako bi doktori uzeli još neki dinar preko plate, od pacijenata koji ih posećuju u zdravstvenom centru, a koje zbog "neispravnosti " ultrazvuka šalju u njihove privatne ordinacije.

  • pacic

    12. novembar 2013 | 13:15

    Pod hitno smeniti sve u lancu ,od sefa odrzavanja tehnike,preko nacelnika ginekologije do direktora zdravstvenog centra!Bagra!

  • Alex

    12. novembar 2013 | 13:02

    Sta je cudno da na odeljenju ginekologije u Krusevcu ne radi ultrazuk?! Pre par meseci takodje nije radio a "ljubazne" dokorke su naravno slale privatno jer aparat ne radi.A kako je jedna od tih "ljubaznih" prokomentarisala : 'sto se nje tice i ne mora da radi' SRAMOTA ZA KRUSVACKE DOKTORE.Nije samo to problem,vec sto moras i d platis da bi te neko pogledao,sve se vri oko novca kod njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA