LJAJIĆ: Milionska pljačka robnih rezervi!

Ministar trgovine naglasio da je država za zakup skladišta godišnje plaćala skladištarima naknade od 460 miliona dinara

  • 1

Ministar trgovine i telekomunkacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je zloupotrebama robnih rezervi napravljena milionska pljačka.

Prema Ljajićevim rečima, vraćen je samo mali deo nestalih količina pšenice i kukuruza.

- Nestalo je oko 80.000 tona pšenice i kukuruza, a skladištari su vratili oko 13.000 tona pšenice i oko 2.500 tona kukuruza - rekao je Ljajić u Skupštini Srbije u načelnoj raspravi o Predlogu zakona o robnim rezervama.

Sa skladištarima koji su u roku od mesec dana vratili robu, kako je kazao, obnovljen je ugovor, a ostali su pod istragom.

- Policija radi svoj deo posla - rekao je Ljajić.

Dodao je da zbog uočenih zloupotreba, država planira da obezbedi što veći prostor u svom vlasništvu za skladištenje robnih rezervi.

Prema rečima Ljajića, ideja je da se aktiviraju hipoteke skaladištara date za robne rezerve koje nisu vratili, da im se oduzmu skladišta i dođe bar do 100.000 kvadratnih metara skladišnog prostora za pšenicu.

Ljajić je naglasio da je država za zakup skladišta godišnje plaćala skladištarima naknade od 460 miliona dinara.

- To je neverovatno. Mogli samo da napravimo skladišni prostor, uštedima značajna sredstva i osiguramo se od zlouoptreba. Nadamo se da smo sada prekinuli lanac zloupotreba - naveo je Ljajić.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA