Đurašković može na slobodu za 3,5 miliona evra!

Prema rečima njegovog advokata, male su šanse da Đuraškoviću bude ukinut pritvor. - Ni Đurašković, kao ni njemu bliske osobe, ne poseduje toliko novca u gotovini - kaze Krsto Bobot

  • 1

Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe" kom sutra počinje suđenje zbog sumnje da je sa vlasnikom "Delta holdinga" učestvovao u malverzacijama sa putarskim preduzećima, može da izađe iz kućnog pritvora, ukoliko uplati jemstvo od 3,5 miliona evra u kešu!

Kako je za Telegraf rs. potvrdio Đuraškovićev branilac, advokat Krsto Bobot, Apelacioni sud odbio je žalbe odbrane i tužilastva i potvrdio ovakvu odluku Specijalnog suda. Takođe, ukoliko uplati milionsko jemstvo i bude pušten iz kućnog pritvora uz elektronski nadzor, odlukom suda, Đuraškoviću će biti zabranjeno da napušta stan.

Međutim, prema rečima njegovog advokata, male su šanse da Đuraškoviću bude ukinut pritvor.

- Ni Đurašković, kao ni njemu bliske osobe ne poseduju toliko novca u gotovini - kaze Krsto Bobot.

Milo Đurašković je u kućnom pritvoru od 11. septemba, kada mu je stavljena nanogica za elektronski nadzor. Tada je iz Centralnog zatvora, u kom je bio od 12. decembra prošle godine, prebačen u svoju kuću, iz koje ne sme da izlazi bez dozvole suda.

Mišković, njegov sin Marko, Đurašković i još osam osumnjičenih sutra bi, posle čitanja optužnice, trebalo da prvi put javno iznesu odbranu na optužbe da su od 2005. do 2010. oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miroslav Mišković iz pritvora je pušten uz jemstvo od 12 miliona evra u kešu, dok je njegov sin kućni pritvor napustio pošto je stavio hipoteku na lokal vredan 3,3 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IB500

    13. novembar 2013 | 20:47

    To je nemoguce, toga nema negde u svetu ,toliku kauciju da plati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA