ŠTAB ZA ODBRANU VUKOVARA: Srbi ne traže ćirilicu već radna mesta

U štabu za odbranu hrvatskog Vukovara očekuju od hrvatske vlade da smiri tenzije pred 18. novembar, kada se obeleževa Dan sećanja, a od učesnika tog događaja da "ne nasedaju na provokacije i iskažu dostojanstveno ponašanje"

  • 3

U Vukovaru se ne radi o sukobu Srba i Hrvata, već o sukobu političkih stranaka preko leđa Vukovaraca, a "pouzdano se zna" da Srbi u Vukovaru ne traže ćirilicu nego, pre svega, radna mesta", tvrde u Štabu za odbranu hrvatskog Vukovara, koji okuplja protivnike ćirilice.

Članovi štaba očekuju od hrvatske vlade da smiri tenzije u Vukovaru pred 18. novembar, kada se obeleževa Dan sećanja, a od učesnika tog događaja da "ne nasedaju na provokacije i iskažu dostojanstveno ponašanje".

U ime ove organizacije, Dragutin Glasnović poručio je na konferenciji za novinare da "hrvatski veterani ne ruše vladu, ali ne mogu da prihvate neprimeran odnos koji vlada ima prema njima i žrtvi Vukovara u Domovinskom ratu".

Govorio je i Robert Horvat, koji je zajedno s Darkom Pajčićem u utorak učestvovao u razbijanju dvojezične table na zgradi vukovarske policije, kada su se sukobili s policijskim službenikom, pri čemu je Pajčić teže povređen i nalazi se u bolnici.

Horvat je optužio policijskog službenika za prekomernu upotrebu sile, ostale policajce koji su se okupili za nepružanje pomoći povređenom, a ministru policije Ranku Ostojiću poručio da "treba da se stiidi" jer je rekao da je "krv u Vukovaru pala zbog rakije", pošto je povređeni Pajčić imao 2,7 promila alkohola u krvi.

Na konfereciji za novinare jedan deo članova štaba vređao je novinare jer "objavljuju samo ono što njima i njihovim urednicima odgovara", poručivši im i da im je bolje da "uzmu kramp i motiku", prenela je agencija Hina.

Štab je juče najavio i tužbu protiv policije zbog prekomerne upotrebe sile i nanošenja teške povrede Pajčiću, a od ministra unutrašnjih poslova, načelnika vukovarsko-sremske Polcijske uprave, Policijske stanice Vukovar, tražili su da podnesu ostavke.

Vukovarski HDZ pridružio se štabu i danas najavio da će tražiti smenu Ostojića ako se pokaže da je u slučaju povređivanja Pajčića došlo do prekomerne i nepotrebne upotrebe policijske sile, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ.

- Do intervencije policajca došlo je pošto je tabla već bila razbijena i s tim je priča trebalo da bude završena. Prema dvojici veterana trebalo je dalje postupati prema zakonu, a dolazi do bezrazložnog napada policajca s leđa na Pajčića" - smatra vukovarski HDZ.

Vukovarsko-sremska policija saopštila je u utorak da je na zgradi Policijske stanice Vukovar oštećena ploča s dvojezičnim natpisom, prilikom čega je došlo i do napada na policajca koji je pokušao da spreči dvojicu 40-godišnjaka iz Vukovara u nameri da počine to krivično delo.

Policijski službenik i 40-godišnjak su povređeni, a drugi izgrednik je priveden, dok je podršku lomljenju dvojezične table pružilo nekoliko desetina okupljenih demonstranata.

Vukovarsko-sremska policija danas je potvrdila da je uhapsila još jednu osobu staru 47 godina iz Vukovara zbog pretnji policijskom službeniku koji je u utorak učestvovao u sukobu s Pajčićem i Horvatom pošto su njih dvojica razbila dvojezičnu tablu na zgradi vukovarske policije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    14. novembar 2013 | 17:31

    Ne traže oni radna mjesta,oni bi radje socijalnu pomoć !!!Oni su jako ljeni!!!

  • Bekim

    14. novembar 2013 | 16:25

    Hagagaga koji glupaci do jucera trazivte cirilica a sega rabota izgleda nego znaete ni svoe ime kamo da rabotite ee srbofili

  • Stevo

    15. novembar 2013 | 11:47

    Nema posla za Srbadiju u Lijepoj našoj , imaju oni u istočnoj Slavoniji i previše mjesta u lokalnoj birokraciji ,a privatna privreda ne zapošlajava rado neprijatelje Hrvatske Domovine , a i ljudi ih ne trpe i šmekaju . Stoga Srbadijo znaš što ti je činit , pakiraj kofer i u pečalbu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA