SLOVENIJA: Izglasano poverenje vladi Alenke Bratušek

Slovenački poslanici podržali su vladu mesec dana uoči rezultata "stres testova" najvećih banaka, pritisnutih velikim brojem loših zajmova, koji će otkriti da li će zemlji biti potrebna pomoć EU

  • 0

Slovenačkoj koalicionoj vladi premijerke Alenke Bratušek danas je izglasano poverenje u parlamentu.

 

Glasanje je završeno sa 50 glasova za i 31 protiv posle rasprave koja je trajala 19 sati, prenela je agencija Rojters.

 

Posle duge debate, poslanici su većinom glasova ipak podržali budžet vlade za 2014. godinu.

 

- Naša finansijska budućnost zasnovana je na ovom budžetu, životi naših građana u velikoj meri zavisiće od vaših odluka ove sedmice - rekla je Bratušek (43) u ponedeljak.

 

 

Slovenački poslanici podržali su vladu mesec dana uoči rezultata "stres testova" najvećih banaka, pritisnutih velikim brojem loših zajmova, koji će otkriti koliko novca će vlada morati da ubrizga da bi održala banke "na površini" i da li će morati da potraži pomoć EU i Međunarodnog monetarnog fonda.

 

Kabinet premijerke Bratušek stupio je na dužnost u martu, s ciljem da nađe način da spreči da Slovenija postane šesta članica evrozone kojoj treba pomoć spolja zbog problema sa bankama, javnim finansijama i lošom ekonomijom, navela je agencija AFP.

 

Prethodna vlada je pala kada premijeru Janezu Janši nije izglasano poverenje u februaru, posle samo godinu dana na dužnosti.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA