SKANDAL U PREŠEVU: Nekoliko hiljada ljudi dočekalo oslobođene teroriste! (FOTO) (VIDEO)

Sa zastavom Albanije i pesmom s razglasa, građani Preševa su dočekali osobe koje smatraju za svoje heroje. Nakon svečanog dočeka se igralo, pevalo i slavilo do duboko u noć

  • 24

Nekoliko hiljada građana Preševa dočekalo je u četvrtak uveče u centru Preševa Agušija Nemišija, Satona Hajdarija i Sameta Hajdarija, pripadnike gnjilanske grupe, koje je Apelacioni sud za ratne zločine u Beogradu oslobodio optužbi za ratni zločin.

Sa zastavom Albanije i pesmom s razglasa, Preševci su sačekali osobe koje smatraju za svoje heroje. Nakon svečanog dočeka se igralo, pevalo i slavilo do duboko u noć.

- Za mene je ovo veliki dan, najznačajniji u životu,  jer je potvrđena naša nevinost - izjavio je Samet Hajdari, koji je uhapšen kao šesnaestogodišnjak.

On je naveo da je bio ubeđen u oslobađajuću presudu, uprkos prvostepenoj odluci suda po kojoj su on i njegovi saborci osuđeni na 116 godina robije.

- Mi smo nevini optuženi i držani smo kao takvi u pritvoru, a država Srbija već dugo vremena vodi politiku prema Albancima kao teroristima u tri opštine na jugu Srbije - rekao je Faton Hajdari.

Podsetimo, pripadnici terorističke OVPBM prvobitno su za zločine nad Srbima osuđeni na 116 godina zatvora.

Portparolka Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić kazala je da se odluka ovog suda odnosi na troje pripadnika OVPBM i da je njima Odeljenje za ratne zločine 13. novembra donelo rešenje da se njima ukine pritvor i da se oni odmah puste na slobodu, imajući u vidu da je tokom pretresa odlučeno da im se prvostepena osuđujuća presuda preinači i da se oni oslobode optužbe.

Pogledajte proslavu iz Preševa:

(Telegraf.rs / Izvor: presheva.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neshha

    15. novembar 2013 | 12:44

    Nije skandal u Presevu.Oni su docekali svoje ljude koje smatraju za junake i ne odricu ih se.Skandal se desio u Beogradu gde je SRPSKI sud oslobodio ove koljace i ubice.E to je problem,a ne docek!

  • Урош

    15. novembar 2013 | 12:32

    У овој земљи, Срби се третирају, као мањина. Моји преци су гинули за ову земљу. С**Т ДРЖАВИ!

  • Dejan

    15. novembar 2013 | 12:32

    Apelacioni sud u Beogradu..za sve ostalo tu je mastercard...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA