Finci otvaraju fabriku u Smederevu!

Fabrika kablovskih sistema za komercijalna vozila, u kojoj će raditi 500 radnika najmanje godinu dana, trebalo bi da počne da radi u iznajmljenoj hali privatnog preduzeća "Vimeks". Po isteku tog perioda očekuje se preseljenje u novu proizvodnu halu

  • 2

Za otvaranje fabrike kablova za auto-industriju u Smederevu, finska kompanija PKC dobila je obećanje od Vlade Srbije o subvenciji od ukupno 7,5 miliona evra za 1.500 novih radnih mesta.

Vlada procenjuje da će investitor biti kvalifikovan za isplatu podsticaja od 5.000 evra po radnom mestu, i to na tri godišnje rate, uz garancije PKC-a koje će važiti do isteka obaveza iz ugovora, navodi se u Memorandumu o razumevanju koji su potpisali predstavnici PKC-a, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i vicepremijer Aleksandar Vučić.

Fabrika kablovskih sistema za komercijalna vozila, u kojoj će raditi 500 radnika najmanje godinu dana, trebalo bi da počne da radi u iznajmljenoj hali privatnog preduzeća "Vimeks". Po isteku tog perioda očekuje se preseljenje u novu proizvodnu halu, koju će graditi grad Smederevo, površine ne manje od 20.000 kvadratnih metara, navodi se u memorandumu.

Potpisivanje ugovora očekuje se do februara 2014. godine, a ukoliko taj rok ne bude ispoštovan, memorandum više neće biti na snazi.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bajica

    15. novembar 2013 | 23:28

    Kakvo laprdanje!!!!!

  • Marija

    17. novembar 2013 | 23:07

    Nestao u petak Miroslav Janjic u Smederevu, pricaju udavio se u Dunavu, jos uvek ga nisu pronasli, pisite o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA