"Putevi Užice" učestvuju u izgradnji olimpijskih objekata u Sočiju

Srpsko preduzeće gradiće kompleks od 92.000 kvadrata, gde će biti održana zimska Olimpijada 2014. godine

  • 6

Putevi Užice potpisali su u Sočiju ugovor o izgradnji olimpijskih objekata u vrednosti od 265 miliona dolara. Generalni direktor ovog preduzeća Milan Bojović kaže da je to jedino srpsko preduzeće angažovano na tom poslu u Rusiji. Užičko preduzeće gradiće i stambene zgrade, hotele i objekte za smeštaj medija. Na poslovima će biti angažovano 5.000 radnika.

Reč je o ugovoru za izgradnju kompleksa "Olimpijski univerzitet" od 92.000 kvadrata u crnomorskom turističkom centru, gde će biti održana zimska Olimpijada 2014. godine, rekao je Bojović, i dodao da će podizvođač biti, takođe, užičko preduzeće Jedinstvo.

Investitor projekta za izgradnju Olimpijskog univerziteta je ruska finansijska grupacija Interos.

Generalni direktor Puteva Užice istakao je da je to veliki posao i da će se dnevno realizovati radovi vredni oko 400.000 dolara. Užičani će sagraditi i jednu stambenu zgradu, dva hotela lanca "Merkjuri" i "Pulman".

Bojović je napomenuo da vrednost svih projekata koje Putevi Užice grade u Sočiju za zimske Olimpijske igre iznosi više od 600 miliona dolara, s obzirom da grade četiri hotela na Krasnoj poljani, četiri mosta i više objekata za smeštaj medija.

Putevi Užice će na svim tim projektima u Sočiju ukupno angažovati oko 5.000 radnika.

(M.S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miodrag

    24. februar 2012 | 20:15

    bravo za putevi uzice

  • Mirko Radisavljevic

    1. decembar 2013 | 00:14

    zivim sada u ukraini u kijevi ako imate neki poso znam perfekt ruski i ukraiski jezik imam sve kategorije B C D E majstor sam za gips karton molerski poso mogu na probu niceg se nebojim

  • simonovski ivica

    24. januar 2013 | 21:33

    Ja sam keramicar iz Skoplja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA