ZBOG BUKE: Policija u lokalima oduzima bendovima muzičke instrumente! (VIDEO)

Iz novosadskih kafića kažu da policija nije imala pravo da im oduzme instrumente, jer buka nije prelazila dozvoljenu jačinu, kao i da komšije vode lični rat protiv njih stalno ih tužakajući policiji

  • 18

Vlasnici kafića koje je Policija Novog Sada kaznila zbog buke oduzevši njihovim muzičarima instrumente kažu za Telegraf da su imali "limitere",  koji ograničavaju di-džejeve da puštaju muziku jaču od propisa Instituta za zaštitu životne sredine i da shodno tome policija nije trebalo da ih tako grubo kazni.

 

Imali su kažu i sve neophodne papire, između ostalog i one od Ekološke inspekcije kojim su mogli da potvrde da nivo buke u njihovim lokalima nikada nije prelazio dozvoljenu granicu, ali im ih niko od nadležnih nije tražio.

 

Foto: YouTube / RTVojvodine

 

Foto: YouTube / RTVojvodine

- Nisam pravnik, ali mislim da nisu imali pravo da nam urade tako nešto - počinju priču za Telegraf iz jednog od "kažnjenih" lokala, noćnog kluba "Captain Jack", kojem su oduzeta dva "kontrolora" i dodaju - Čekamo da nas pozovu na Sud, ali smo ubeđeni da nećemo ni za šta odgovarati, jer imamo sve neophodne papire.

 

Iz ovog kluba dodaju i da je glavni problem u celoj priči to što se pojedini građani iz komšiluka bez ikakvog osnova žale na buku vodeći  "lični rat" protiv brojnih vlasnika kafića i da time ometaju policiju u obavljanju redovnih dužnosti, te moraju da se bave ovakvim stvarima.

 

 

Slično razmišlja i vlasnik kluba "London Pub" Milan Subašić u čiji je lokal sporne večeri zalazila policija, ali nije imala razloga da reaguje.

 

- Policajci su bili korektni. Upozorili su nas da stišamo muziku na sobnu jačinu što smo i uradili... Istog trenutka bend je prestao sa svirkom - objašnjava nam Subašić dodajući da to međutim ne znači da se slaže sa konfiskacijom instrumenata u drugim lokalima - Mislim da policija nema pravo da nam gasi muziku kada je to izvor naših prihoda! Ekološka inspekcija utvrdila je pre izvesnog vremena da je nivo buke u mom lokalu u granicama zakonskih okvira, te ne razumem zašto mi policija pri ulasku nije tražila atest, koji imam.

 

Iako je Stevan Jarić iz Policijske uprave Novi Sad rekao za TV Vojvodina da će biti podnet zahtev da se izrekne trajno oduzimanje instrumenata, prema rečima advokata koje smo kontaktirali, zakonski je dozvoljeno samo privremeno oduzimanje instrumenata i to dok Prekršajni sud ne pokrene postupak.

 

 

O tome koliko najduže policija može da zadrži instrumente, advokat Mirjana Vagner kaže za Telegraf.

 

- Do okončanja prekršajnog postupka instrumenti mogu da budu u policiji - objašnjava Vagnerova i dodaje da se seća i drastičnijih primera nefleksibilnosti ovdašnje administracije.

 

- Sećam se kada su 90-ih komunalci Starog grada oduzeli akustičnu gitaru jednom od uličnih svirača u Knez Mihailovoj "zbog remećenja javnog reda i mira" - priča Mirjana dodajući da su to ipak bile 90-e!

 

 

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pobeda

    2. mart 2014 | 09:59

    ali slika debelog cvarka sa sponzorusom vam je pobedila xD

  • grada

    2. mart 2014 | 10:15

    Ljudi moraju da spavaju da bi mogli da zarade hleb za svoje porodice, a vlasnici kafica samo brinu o svojoj zaradi! Ko ima lokal u stambenoj zgradi ili neposrednoj blizini, posle 10h ne sme da pravi buku. Ako im se to ne dopada neka se sele na drugu lokaciju, a ne da raseljavaju sve okolne stanare!

  • X

    2. mart 2014 | 09:38

    Mrš stoko pandurska. Oduzimajte pištolje a instrumente ostavite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA