Dugovi za struju u Velikom Trnovcu u proseku 100 hiljada dinara

Na jugu Srbije dugovi za struju imaju i nacionalnu dimenziju, jer Albanci odbijaju da plaćaju struju. Ni prisustvo policije ne garantuje bezbednost radnika elektrodistribucije

  • 3

Selo Veliki Trnovac kod Bujanovca je jedan od najvećih problema kad je reč o naplati struje, ali još veći problem je krađa struje. Iz EDB podsećaju da je Vlada Srbije 2002. svim stanovnicima u Kopnenoj zoni bezbednosti otpisala dug za struju, ali sudeći po ogromnim računima ova odluka nije dala rezultate.

Zbog opasnosti za radnike na terenu, „Elekrodistribucija" za Pčinjski okrug zatražila je od Centra za bezbednost u Nišu hitnu izradu elaborata o bezbednosti. Krađa struje prilično je česta, a s obzirom na to da su počela isključivanja, neophodna je i asistencija policije.

- Održan je sastanak sa načelnikom u Vranju i šefovima policijskih stanica u opštinama gde naši radnici imaju probleme - kaže za „Novosti" Zoran Knežević direktor vranjske „Elektrodistribucije".

U prvih pet meseci ove godine podnete su 853 krivične prijave zbog krađe struje u Bujanovcu i Preševu, saznaju „Novosti" u Policijskoj upravi u Vranju. Prema nezvaničnim informacijama na spisku onih koji u Trnovcu godinama unazad kradu struju je jedan visoki albanski funkcioner, zbog koga je međunarodna organizacija „urgirala" u EDB da se prijava povuče, što nije prihvaćeno.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • perica

    20. novembar 2013 | 08:05

    Ja bih zamolio i ostale stanovnike Srbije da prestanu da placaju struju!!!Kad se tolerise ovima mora i nama jer smo si ravnopravni.

  • Дис

    20. novembar 2013 | 05:01

    Pa seci zicu il niko da vam ne placa struju da se pozivamo na diskriminaciju il da citamo cazim nagno anu ili mandu

  • Nikola

    20. novembar 2013 | 10:16

    Banana drzava....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA