Titovi agenti dokazali da je zvanična verzija Kenedijevog ubistva laž?

Agenti Titove bezbednosne službe napravili su rekonstrukciju atentata na Džona F. Kenedija i utvrdili da je bilo nemoguće sa te visine i položaja pogoditi takvu metu

  • 7

Titov dugogodišnji prevodilac Ivan Ivanji izjavio je da su godinu dana nakon atentata na Džona F. Kenedija Titovi agenti izneli teoriju koja pobija zvaničnu verziju ubistva nekadašnjeg američkog predesnika.

 

Naime, agenti su napravili rekonstrukciju događaja, pa su pokušali da sa iste visine pogode sličnu metu i shvatili su da je to nemoguće.

 

 

- Kada smo sedeli u istočnom Berlinu, ljudi iz Titove bezbednosti su mi ispričali da su posle atentata na Kenedija napravili probu kako bi ispitali da li su dva metka mogla da pogode Džona Kenedija, a jedan guvernera Teksasa Džona Konelija. Tako kaže zvanična verzija - kaže Ivanji, i dodaje da je konnstantovano da bi jedan metak možda moga slučajno da pogodi, ali da se takva slučajnost desi sa sva tri metka, o tome nema ni govora.

 

On dovodi u pitanje njihovu inicijativu da prave rekonstrukciju atentata i misli da je razlog tome ili taj što takve službe bezbednosti moraju da ispitaju ovakav događaj, ili se jednostavno radi o radoznalosti i ispitivanju da li su Amerikanci pogrešili u istrazi.

 

 

Josip Broz Tito je zajedno sa svojom suprugom Jovankom Broz boravio u Beloj kući samo četiri nedelje pre ubistva u Dalasu. Razne hronike su pisale o tome da je Titu odgovarala Kenedijeva politika i da je razvio poseban afinitet prema njemu.

 

Ovo je bio i period kada se Jugoslavija približavala Sjedinjenim Američkim Državama.

 

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giany

    22. novembar 2013 | 21:58

    Naravno da ga Osvald nije ubio nego je bio zrtveno jagnje,on je bio debil a pogoditi metu koja se krece u autu 30km/h je tesko i to mogu samo istrenirani snajperisti,sto Osvald nije bio. Pored toga Osvalda je posle 2 dana ubio mafijas koji je umro od kancera u zatvoru,znao je da je bolestan,zato je i ubio Osvalda. Znaci ja sumnjam na Lindona Dzonsona koji je bio pod istragom pre atentata,on je i jedini imao dobar motiv i mogao je sve to da organizuje.

  • mikelangelo

    23. novembar 2013 | 00:58

    Tu, pre neki dan, jedan bivsi australijski policajac, izneo je dokumentovanu teoriju da je je smrtni metak dosao iz zapete automatske puske jednog od agenata koji je, trapavo, reagovao na prvi pucanj. Fatalni metak je bio nesto kao dum-dum I nije ni mogao da se ispali iz Osvaldove puske. Naravno da je sve sto je usedilo bilo u nastojanju da se prava prica sakrije. Jednostavna I vrlo verovatna verzija.

  • gago

    22. novembar 2013 | 22:10

    Znaci kenedi je jos ziv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA