NIŠ: Prevarila putnike za krstarenje do Kazablanke!

Vlasnica agencije "Iris" MIlena T. je od aprila do oktobra ove godine sa 13 putnika zaključila ugovor o krstarenju Mediteranom i Atlantikom u vrednosti od 1.400.000 dinara

  • 0

Milena T. (31), vlasnica turističke agencije "Iris", uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično delo prevare, saopštila je niška policija.

 

- Milena je od aprila do oktobra ove godine sa trinaest putnika zaključila ugovor o turističkom krstarenju Mediteranom i Atlantikom u vrednosti od 1.400.000 dinara uz obećanje da će im vaučere predati pre polaska. Obavezu nije izvršila a primljeni novac je zadržala - navodi se u policijskom saopštenju.

 

Međutim, advokat Milan Nikolić, koga su angažovali prevareni klijenti, kaže da ovo nije konačna cifra koju je Milena stavila u svoj džep umesto da plati putovanje.

 

- Do sada mi se javilo trideset putnika oštećenih za preko 20.000 evra, pa ćemo protiv Milene podneti dopunu krivične prijave - najavljuje Nikolić.

 

 

A krstarenje za pamćenje, kako ga je Milena najavljivala, trebalo je da traje od 26. septembra do 4. oktobra. Međutim, kako je utvrđeno, ona nije ni nameravala da ga realizuje, jer su putnici, doduše, kasno saznali da nikada nije ni zatražila ulazne vize od Kraljevine Maroko.

 

- Šest najnestrpljivijih putnika je otišlo u Đenovu avionom, platili su i hotel u očekivanju ukrcavanja, jer im je veče pred put poslala lažne vaučere. Zatim je saopštila da se putovanje odlaže za 28. septembar, pa da će se krenuti iz Venecije i Lisabona, da bi na kraju priznala da od putovanja nema ništa, ali novac nije vratila - ističe Nikolić.

 

Nakon što im je preseo odmor, kivni putnici su protiv Trajkovićeve podneli krivičnu prijavu za prevaru koja je dovela do njenog hapšenja. Policija je saopštila da je Milena privedena nadležnom tužilaštvu koje će odlučiti o njenom eventualnom pritvoru.

 

 

Mileni je zbog neposlovnosti još krajem prošle godine oduzeta licenca za organizaciju turističkih putovanja. I tada je protiv nje podneta krivična prijava, ali je ona nije sprečila da nastavi po starom.

 

- Oktobra prošle godine organizovala je putovanje u Pariz po ceni od 595 evra. Kada su putnici stigli u hotel, saznali su da aranžman uopšte nije plaćen. Morali su da ponovo plate ono što su već platili kako ne bi bili izbačeni iz hotela. I oni su je prijavili zbog prevare, ali ništa nije urađeno. Da je ona tada procesuirana, do nove prevare ne bi ni došlo - objašnjava Nikolić.

 

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA