Puhovski: Gospodo iz Zagreba, učite od Beograda!

- Ajde, gospodo iz Zagreba, idite u Beograd i vidite da li su imali neki trik, neku metodu, idite u Englesku da vidite šta se može uraditi. Nije sramota učiti od nekog ko je nešto rešio - kaže profesor Filozofskog fakulteta

  • 2

Profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Žarko Puhovski rekao je danas, povodom događaja sa ćirilicom u Vukovaru i postupka fudbalera Šimunića, kako to pokazuje da je važno upozoravati na događaje iz nedavne prošlosti.

To je, kaže, bitno jer se nismo toliko udaljili od atmosfere koja je dovela do sukoba, pa i do rata, kao što su svi verovali pre šest meseci ili godinu dana.

Puhovski je, za jutarnji dnevnik Radiotelevizije Srbije, ocenio da genocid po tužbi i protivtužbi, Hrvatske i Srbije, neće moći da bude dokazan ali, za razliku od mnogih drugih, smatra da je dobro "da se tužbe nastave jer one teraju" da se u javnosti govori o zločinima i ružnim stvarima iz prošlosti, kako bi se na njih upozoravalo.

Takođe je napomenuo da je obrazovni sistem potpuno zakazao, pa u školama ništa ne doznaju o tim zločinima koji su se dešavali, tako da će morati da se više radi sa mladima. On je podsetio i da je na uzvik Šimunića "za dom spremni", dvadeset, trideset hiljada ljudi ogovorilo "iz punog grla".

Puhovski je rekao da bi on ili bilo ko drugi bio više kažnjen da je nekog lično uvredio nego što je kažnjen Šimunić, ali da hrvatskom fudbaleru niko nije dao popust kao konkretnoj osobi već je "zakon takvoj vrsti osoba dao popust", ocenjujući da će se brzo promeniti zakon, tako da će biti težih kazni.

Prema rečima Puhovskog, "Srbija je imala pre nekoliko godina povike "nož, žica, Srebrenica" i to je na neki dosta neobičan način, koliko mu je poznato, nestalo, mada niko ne zna da li će se pojaviti za pola godine, ali zasad je nestalo.

- Ajde, gospodo iz Zagreba, idite u Beograd i vidite da li su imali neki trik, neku metodu, idite u Englesku da vidite šta se može uraditi. Nije sramota učiti od nekog ko je nešto rešio - naglasio je Puhovski.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    27. novembar 2013 | 23:43

    Druze mi smo sve svoje pohapsili dok vi svoje slavite ko tu od koga treba da uchi? Radili bi ovi nasi to i dalje al ne daju nam..a vama se sve moze jer ste germanski papinat i poslednja linija odbrane zapadnog rimskog carstva...mi nase ubice hapsimo vi vase slavite , mi nase pljujemo vi vase slavite..vi sve mozete a drzavu vam srbin poklonio...

  • Saša Ns

    28. novembar 2013 | 08:42

    Da su nama Srbima 91 dali prava u Hrvatskoj kao što imaju manjine u Srbiji rata nebi bilo.Nego su nam pod nos nabijali slovo u.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA