POLITIČARKU GAĐALI PITOM: Dobili dve godine zatvora!

Trojica osuđenih na po dve godine zatvora, bacili su pite u znak protesta zbog plana izgradnje nove linije brzih vozova između Francuske i Španije. Političarka koja je pogođena pitama u glavu, izjavila je da je bila "potpuno dezorijentisana"

  • 1

Španski sud osudio je na dve godine zatvora trojicu aktivista zbog bacanja pita u lice jedne značajne regionalne političarke.

Kako prenosi agencija AFP, oni su proglašeni krivim da su 2011. godine lepljivim belim pitama pogodili šeficu vlade severne španske pokrajine Navara, Jolandu Barsinu, u znak protesta zbog izgradnje nove železničke linije.

- To nisu opasni predmeti, niti mogu da izazovu povrede, što i nije bio cilj, ali podrazumevaju nasilje - ističe se u obrazloženju suda, dodajući da je žrtva "tri puta pogođenja pitama".

Barsina (53) je pogođena u glavu dok je prisustvovala javnom skupu u oktobru 2011. u francuskom gradu Tuluzu. Ona je na sudu izjavila da je bila "potpuno dezorijentisana" kada su je slatki projektili svom snagom udarili u glavu.

- Bilo je bolno, jako bolno - navela je španska političarka tokom suđenja koje je televizija direktno prenosila.

Trojica osuđenih bacili su pite u znak protesta zbog plana izgradnje nove linije brzih vozova između Francuske i Španije. Još jedan aktivista, optužen za pomaganje, osuđen je na godinu dana zatvora.

Prema španskom zakonu, lica koja prethodno nisu osuđivana ne služe kaznu u zatvorom sistemu ukoliko presuda glasi na zatvor do dve godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    28. novembar 2013 | 01:56

    наше би требало го.нима гађати

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA