SVE KRVAVIJE U IRAKU: Ubijeno 15 ljudi u bombaškim napadima

Sektaško nasilje u Iraku širi se nekoliko meseci uoči opštih izbora, što je primoralo zvanični Bagdad da zatraži međunarodnu pomoć u borbi protiv terorizma. Sumnja se da su krivci za napade pripadnici Al Kaide

  • 4

U napadima širom Iraka danas je ubijeno 15 ljudi, a visoki policijski zvaničnik uspeo je da izbegne atentat u talasu nasilja koji se širi tom bliskoistočnom zemljom u kome je od početka godine ubijeno više od 6.000 ljudi.

U nemirnom gradu Tikritu, severno od Bagdada, u eksploziji auto-bombe čija je meta bio pokrajinski komandir policije, general-major Džuma al Dulaimi, ubijena su tri civila i ranjeno je dvoje.

Dulaimi je izbegao atentat i prošao nepovređen u napadu, navodi agencija AFP.

Bombaš-samoubica automobilom je ubio troje policajaca i troje ranio kod policijskog punkta u blizini Samara, u istoj provinciji Salahedin.

U međuvremenu, u Bagdadu, u eksploziji bombe na putu na čijoj meti je bila patrola Sahva milicije, ubijeno je dvoje ljudi, a u još dve odvojene eksplozije bombi u glavnom gradu ubijeno još četvoro.

Sektaško nasilje u Iraku širi se nekoliko meseci uoči opštih izbora, što je primoralo zvanični Bagdad da zatraži međunarodnu pomoć u borbi protiv terorizma.

Mada nije bilo onih koji bi preuzeli odgovornosti za poslednje napade, irački zvaničnici sumnjaju da iza njih stoji "vaskrsla" Al Kaida u Iraku usled blizine krvavog građanskog rata u susednoj Siriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    29. novembar 2013 | 09:13

    Što to nisu doneli Nemcima,Francuzima,Japancima,J.Koreji??Što se to dešava u 'ruralnim'(da ne nazovem grublje)zemljama,u kojima su jedva dočekali da se 'malo' kolju??!

  • pop

    29. novembar 2013 | 02:03

    Eto ,ameri sta donose, patnju bedu smrt i razaranje...

  • Cobi ns

    28. novembar 2013 | 20:30

    Tamo ne može da se vlada drugačije,od načina na koji je vladao Husein-uopšte,na tim prostorima gde žive Šiti,Suniti,Kurdi nije(očito)moguće sprovesti ništa civilizovano i demokratsko!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA