Palma od Antića traži dozvolu za izgradnju aerodroma u Jagodini!

Predsednik Skupštine Jagodine je naglasio da su ruski privrednici, koji su došli u Jagodinu, vlasnici četiri aviona i da bi njima bilo lakše da avionom slete na aerodrom u Jagodini, nego da putuju od Beograda do Jagodine

  • 14

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma zatražio je danas od ministra saobraćaja Aleksandra Antića da Jagodina dobije dozvolu za izgradnju aerodroma.

- U Jagodini već postoji sportski aerodrom u dužini od 1.700 metara, što je dovoljno da mali avioni slete na taj aerodrom - kazao je Marković u Jagodini na sastanku sa ruskim privrednicima iz Lenjingradske oblasti koje predvodi vlasnik kompanije "North Karton" Vladimir Slovohotov, koji će u Jagodini otvoriti fabriku kartona i kartonske ambalaže.

Predsednik Skupštine Jagodine je naglasio da su ruski privrednici, koji su došli u Jagodinu, vlasnici četiri aviona i da bi njima bilo lakše da avionom slete na aerodrom u Jagodini, nego da putuju od Beograda do Jagodine.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je na sastanku sa ruskim privrednicima rekao da će od 1. januara biti uvedena četiri leta dnevno od Beograda do Moskve, dva leta Aeroflota i dva Er Srbije.

- Postoji interesovanje jedne ruske kompanije da se uspostavi linija između Beograda i Sočija. Nažalost, još uvek niko ne planira da leti na liniji Beograd - Sankt Peterburg, ali kada Vladimir (Slovohotov) bude unapredio poslovne odnose između Beograda, Jagodine i Sankt Peterburga, možda će to motivisati Er Srbiju ili Aeroflot da razmišljaju o tome - kazao je Antić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    3. decembar 2013 | 20:26

    Dajte palmi da bude predsednik i da se pita za sve zivo. Dao bi mu da vodi sva ministarstva

  • Mile

    3. decembar 2013 | 20:12

    Izvadi odmah dozvolu i za svemirski centar, da Rusi imaju direktnu vezu za mars.

  • TODE

    3. decembar 2013 | 21:31

    Na samo 100km od Bg još jedan aerodrom a niški aerodrom trune u propast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA