AMBASADOR BIH: Sarajevo neće priznati Kosovo!

Ranko Škrbić je izjavio da će BiH u potpunosti ispoštovati ono što Srbija u vezi s pitanjem Kosova i Metohije smatra prihvatljivim

  • 7

Novi ambasador BiH u Beogradu Ranko Škrbić izjavio je da Srbija i Bosna i Hercegovina i dalje imaju veliki broj otvorenih pitanja, poput granica i sukcesije, ali da su odnosi dveju zemalja najbolji do sada, kao i da će BiH u potpunosti ispoštovati ono što Srbija u vezi s pitanjem Kosova smatra prihvatljivim.

- I specijalne veze koje Srbija ima sa Banjalukom ni na koji način ne remete odnose Beograda i Sarajeva i interese BiH. Naprotiv, mogu samo da im doprinesu - rekao je Škrbić u intervjuu za "Novosti“.

Na pitanje kako će se odnositi prema pitanjima oko kojih Banjaluka i Sarajevo imaju godinama sukobljene stavove, poput priznanja nezavisnosti Kosova, kaže da se promena zajedničkog stava oko Kosova u ovom trenutku ne razmatra niti je moguća.

- Predsedništvo BiH veoma jasno je reklo da će BiH u potpunosti pratiti i ispoštovati ono što Srbija u vezi s tim pitanjem smatra prihvatljivim - podseća Škrbić.

Škrbić, koji je prvi Srbin diplomata kojeg je Sarajevo imenovalo u Srbiji, poručuje da će zastupati i predstavljati zvanične stavove koje usaglasi tripartitno Predsedništvo BiH.

Na pitanje da li strahuje da će mu zamerati da je više ambasador RS nego BiH u Srbiji on je odgovorio odrečno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čvarkov

    4. decembar 2013 | 08:14

    Zna se zasto to ne zelite da uradite, da nemamo veze sa Banjalukom, vec sutra bi bilo priznato...

  • REPUBLIKA SRPSKA !!

    4. decembar 2013 | 09:54

    Braco moja preko Drine , trebalo bi malo vise da se "trznete". Sto se tice Kosova I Metohije... odbranili smo krvlju Srpsku Republiku odbranicemo I KiM. A Sarajevo moze priznati samo sebi da je proslo vrijeme aga I begova I da se za cas moze stvoriti neka Herceg Bosna I Republika Srpska. Poz iz Prijedora.

  • Sanel

    4. decembar 2013 | 11:56

    Šta ste to odbranili krvlju koju republiku srpsku pa vi ste imali svo oružje od vojske jugoslavije i sa tim ste ispaljivali granate ubijali djecu palili kuće pravili logore starce i žene ubijali a taj referendum što pričate pa neka se i on dogodi da vidimo šta će bit a kosovo nas ne zanima ja bilo priznato il ne mi o tome neodlučujemo samo da se ne uvrijedite nije sav narod iz srbije ratovo i činio pokolj i ubijanja to je bila jedan mali dio paravojnih grupacija svaka čast ostalim?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA