SIPA uhapsila bivše policajce zbog ratnih zločina!

Uhapšeno je devet osoba pod optužbama da su počinili zločin protiv čovečnosti, a među njima se nalaze dva lica za koje se sumnja da su pripadnici policije

  • 5

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA danas su, postupajući po naredbama Tužilaštva BiH, uhapsili devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zločin protiv čovečnosti.

Sedam osoba uhapšeno je na području Kotor Varoši i Banja Luke pod sumnjom da su, od maja do kraja 1992. godine, u okviru sistematičnog napada učestvovale u progonu nesrpskog civilnog stanovništva sa područja Kotor Varoši.

Postupajući po naredbama Suda BiH, pripadnici SIPA pretresaju objekte na području Kotor Varoši i Banjaluke radi pronalaženja i privremenog oduzimanja službene dokumentacije koja potiče iz peroda januar 1992.-januar 1993, koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku, prenosi agencija Fena.

Tokom današnje akcije uhapšeni su i G.V. iz Bileće i D.M. iz Trebinja, a mediji u BiH navode da se radi o bivšem komandiru Stanice javne bezbednosti Bileća Goranu Vujoviću i Miroslavu Duki, ratnom komandiru Specijalne policije Hercegovačkog korpusa Vojske Republike Srpske.

U toku su pretresi određenih objekata na području Bileće i Trebinja, a nakon obavljene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Agencije uhapšene osobe biće predate u nadležnost Tužilaštva BiH, saopštila je SIPA.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    4. decembar 2013 | 14:37

    A GDE SU BALIJE I NJIHOVI KOLJACI?

  • Skoplje

    4. decembar 2013 | 15:00

    Hapsi koljace i monstrume !!!!

  • Feki

    4. decembar 2013 | 16:11

    E ovo je jedan od mnogih dokaza da BiH postoji i da ,,Republika Srpska'' ne moze nikom da pomogne mimo Krivicnog Zakona koji je na snazi. Da li je sad BiH banana drzava ili pak vestacka tvorevina kako je nazivaju ultra nacionalisti iz tzv. Rep.Srpske ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA