POSLE 12. DANA: Timošenko okončala štrajk glađu!

Bivša premijerka objavila je 25. novembra štrajk u znak podrške opozicionim protestima protiv odluke ukrajinske vlade da odbaci trgovinski sporazum s Evropskom unijom

  • 12

Ukrajinska opoziciona liderka Julija Timošenko, koja se nalazi u zatvoru, okončala je štrajk glađu nakon 12 dana, objavila je novinska agencija Interfaks koja je citirala njenu ćerku Jevgeniju.

Bivša premijerka Timošenko, uhapšena 2011. godine zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa gasnim sporazumom sa Rusijom, objavila je 25. novembra štrajk glađu u znak podrške opozicionim protestima protiv odluke ukrajinske vlade da odbaci trgovinski sporazum s Evropskom unijom.

- Na zahtev sa trga, ona je okončala štrajk glađu - rekla je Jevgenija, misleći na zahtev učesnika protesta na kijevskom Trgu nezavisnosti, preneo je Rojters.

Jevgenija je dodala i da su evropski lideri, čiji identitet nije saopštila, takođe, tražili od Timošenkove da završi štrajk glađu, preneo je danas AFP.

EU je, kako navodi francuska agencija, dozvolu da Timošenkova ide u inostranstvo na lečenje tretirala kao glavni uslov za istorijski sporazum s Ukrajinom koga je predsednik Viktor Janukovič odbacio pod pritiskom Rusije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    6. decembar 2013 | 20:49

    Kakvi ste, bre, to ljudi? I ona je nečija majka i supruga, ako je zaslužila zatvor, ne znači da treba da crkne kao kobila...

  • Dragan

    6. decembar 2013 | 18:12

    Sluša instrukcije sa zapada od prvog dana bavljenja politikom, ništa novo niti čudno...

  • Gradjanin Srbije

    6. decembar 2013 | 22:21

    Isto kao i nas Toma. Kad je vidjela da je niko ne smatra ozbiljno ona jadna prestala sa strajkom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA