NSA: Praćenje mobilnih telefona zakonito

Američka Nacionalna bezbednosna agencija je saopštila da je praksa svakodnevnog praćenja mobilnih telefona u svetu u skladu sa zakonom, i to na osnovu naređenja Bele kuće

  • 6

Američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) brani svoju praksu svakodnevnog praćenja mobilnih telefona u inostranstvu i saopštila je da je ta aktivnost zakonita, u skladu sa predsedničkim naređenjem kojim su regulisane sve aktivnosti američke vlade u oblasti špijunaže.

NSA je saopštila da ne prati svaki strani telefon ili poziv i da preduzima mere kako da limitira broj podataka koji se prikupljaju.

List "Vašington post" objavio je ove sedmice da NSA svakodnevno prati lokacije gotovo pet milijardi mobilnih telefona u svetu (uključujući i neke u SAD), pozivajući se na informacije koje je objavio bivši američki obaveštajac Edvard Snouden.

Predstavnica NSA Veni Vajns je rekla da je ta praksa u skladu sa zakonom i to na osnovu naređenja Bele kuće koja rukovodi američku špijunažu, i to naređenje je poznato kao predsedničko Izvršno naređenje 12333.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • katastrofa

    7. decembar 2013 | 10:53

    Kako moze nesto ovako biti u skladu sa americkim zakonom?

  • Ljiljana

    7. decembar 2013 | 12:30

    Треба да се вратимо на време пре мобилних, на писање писама. Да ли читају свако приспело писмо из иностранства?

  • N.N.

    7. decembar 2013 | 12:16

    1984-Džordž Orvel

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA