Mandelina porodica: Izgubili smo velikog čoveka

- Tata je otišao. Bio je kao drvo baobab, koje nam je pružalo zaklon i štitilo nas. Otišao je stub porodice, kao i kada ga nije bilo onih bolnih 27 godina koje je proveo u zatvoru - pročitao je poruku novinarima predstavnik Mandeline porodice, Temba Matanzima

  • 1

Porodica bivšeg južnoafričkog lidera i borca protiv aparthejda Nelsona Mandele poručila je danas, u prvom obraćanju javnosti od njegove smrti, da je izgubila velikog čoveka, koji je bio moralni vodič ne samo za njih, već i za ljude širom sveta.

- Tata je otišao. Bio je kao drvo baobab, koje nam je pružalo zaklon i štitilo nas. Otišao je stub porodice, kao i kada ga nije bilo onih bolnih 27 godina koje je proveo u zatvoru - pročitao je poruku novinarima predstavnik Mandeline porodice, Temba Matanzima.

Matanzima je govorio i o dubokoj žalosti porodice i opisao Nelsona Mandelu kao brižnog čoveka, koji je podjednako imao vremena za bogate i siromašne ljude, za velike i male, i koji je ostao skroman, iako su ga mnogi smatrali međunarodnom ikonom, prenele su agencije.

Mandelina porodica zahvalila je Južnoafrikancima i ostatku sveta na porukama ljubavi i podrške. Nelson Mandela umro je u četvrtak u 95. godini, a biće sahranjen 15. decembra u Kunuu gde je odrastao.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    8. decembar 2013 | 11:14

    Svaka cast coveku za zivotna dela, ali 'ajte vise molim vas...pa sta bi vi, da zivi 300 godina?! Ko od nas ne bi prihvatio te godine, da mu ponude?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA