Jako nevreme odnelo 15 života u Americi

Snažna mećava, koja je stigla i pre početka zime, još nije prošla. Očekuje se da će temperature u delovima zemlje koji su pogođeni nevremenom ostati na oko 10 do 20 stepeni ispod nule do kraja sedmice

  • 0

Najmanje 15 ljudi stradalo je u incidentima izazvanim nevremenom proteklih nekoliko dana u SAD, uglavnom u saobraćajnim nesrećama, od čega osam samo u Oklahomi, saopštili su zvaničnici.

Spasilački timovi na severozapadu Nevade pretražuju planinsku oblast tragajući za dvoje odraslih i četvoro dece koji su otišli da se igraju i više se nisu vratili.

Nestali su Džejms Glanton (34) i Kristina Mekinti (25) zajedno sa dvoje Glantonove dece i dvoje nećaka Mekintijeve. Deca imaju između tri i 10 godina, javlja CNN.

Snažna mećava, koja je stigla i pre početka zime, još nije prošla. Očekuje se da će temperature u delovima zemlje koji su pogođeni nevremenom ostati na oko 10 do 20 stepeni ispod nule do kraja sedmice, saopštila je nacionalna meteorološka služba.

Nova poledica, sneg i ledena kiša pogodiće Vašington, a nova velika količina snega očekuje se danas na prostoru od Virdžinije do obale Nove Engleske, kažu meteorolozi.

Oluja će konačno napustiti Istočnu obalu večeras, ali živa u termometru se neće popeti iznad nule bar do petka, objavila je meteorološka služba.

Portland, Oregon i Čikago će zahvatiti ledena kiša u toku ove nedelje.

U međuvremenu, aerodromi se vraćaju u normalu, ali situacija na drumovima je i dalje teška. Danas je otkazano oko 775 letova, što je manje nego prethodnih dana, budući da je juče otkazano 1.900, a u nedelju 2.800 letova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA