Aerodrom vredan milijardu evra prodaje se za 100 miliona

Prvi španski privatni međunarodni aerodrom počeo je sa radom u decembru 2008, a operater aerodroma AR Aeropuertos bankrotirao je u junu 2012. zbog dugova od oko 300 miliona evra

  • 0

Ogromni aerodrom u centralnoj Španiji, čija je izgradnja koštala milijardu evra, ali na koji komercijalni avioni ne sleću od 2011, ponuđen je na prodaju za svega 100 miliona evra.

Sa pistom dovoljno dugačkom da na nju sleti airbus 380, najveći avion na svetu, sa kapacitetom da opsluži deset miliona putnika godišnje, aerodrom u Sijudad Realu, oko 200 km južno od Madrida, postao je simbol "balona" na španskom tržištu nekretnina.

Prvi španski privatni međunarodni aerodrom počeo je sa radom u decembru 2008, a operater aerodroma AR Aeropuertos bankrotirao je u junu 2012. zbog dugova od oko 300 miliona evra.

Aerodrom je ponuđen na prodaju uz početnu cenu od 100 miliona evra, a aukcija će biti okončana 27. decembra, izjavio je portparol suda u Sijudad Realu koji nadgleda prodaju.

Drugi privatni aerodrom u Kasteljonu, na obali Mediterana, prošao je još gore od onog u Sijudad Realu, budući da je otvoren u martu 2011, a nije zabeležio ni jedan jedini let.

Španija je u trećem kvartalu izašla iz recesije uz privredni rast od 0,1 odsto, ali je nezaposlenost još visoka i iznosi 26 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA