IZLOŽEN KOVČEG: Porodica odala počast Mandeli (FOTO)

Pogrebna povorka, predvođena Mandelinim unukom Mandlom, prošla je kroz Pretoriju, na čijim su ulicama građani klicali i mahali zastavama, a zatim stigla do amfiteatra zgrada Unije, koji će uskoro dekretom predsednika Jakoba Zume poneti Mandelino ime

  • 0

Porodica Nelsona Mandele prošla je u mimohodu pored kovčega sa njegovim telom, koji je jutros postavljen u zgradi južnoafričke vlade, gde će građani naredna tri dana moći da odaju poštu bivšem predsedniku.

Pogrebna povorka, predvođena Mandelinim unukom Mandlom, prošla je kroz Pretoriju, na čijim su ulicama građani klicali i mahali zastavama, a zatim stigla do amfiteatra zgrada Unije, koji će uskoro dekretom predsednika Jakoba Zume poneti Mandelino ime, gde je kovčeg postavljen na platformu.

Dva vojna oficira u belim uniformama stajala su na svakom ulazu sa mačevima usmerenim nadole, preneo je AFP.

Nakon što je porodica odala počast, Mandla je seo pored kovčega kako bi primio saučešća predsednika i drugih zvaničnika.

Skoro 100 svetskih lidera priključilo se juče desetinama hiljada Južnoafrikanaca na komemorativnom skupu u Johanesburgu u čast Mandele.

Državna sahrana Mandele, prvog demokratski izabranog predsednika Južne Afrike i dobitnika Nobelove nagrade za mir i borca za ljudska pravabiće održana 15. decembra u njegovom rodnom mestu Kunu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA