Hitler maštao o Americi koja gori u velikim eksplozijama!

Naučnici i inženjeri Adolfa Hitlera skoro čitavu deceniju pravili su planove koji će realizovati san firera, a to je da vidi Ameriku kako gori

  • 16

Adolf Hitler godinama je planirao uništenje Njujorka. On je od svojih naučnika i inženjera zahtevao da nađu način da se približe Trgovinskom centru koji je želeo da sruši avionima. Čitav scenario neverovatno podseća na napad Al Kaide koji se dogodio 11. septembra 2001. godine.

Firer je godinama gradio oprezan odnos s Amerikom, vodeći računa da ne dobije u njoj novog neprijatelja, ali i držeći je podalje od Evrope u kojoj je on sprovodio svoju diktaturu. Javno je bio prijatelj Amerike, ali privatno je prezirao njene demokratske strukture, veru u ličnu slobodu, mešovite rase i jevrejske bankare - sve što je bilo suprotno nacističkoj ideologiji.

Kako je on to video, nakon uništenja Sovjetskog Saveza i potčinjavanja čitave Evrope, na svetu bi opstale dve velike sile i sukob bi na kraju bio neizbežan, pa je odlučio da bude spreman kada dođe do tog trenutka.

Već 1937. godine pripremao je posebne avione koji su bili namenjeni američkoj obali. Masivni bombarderi velikog dometa, pravljeni samo za Hitlerove oči, nalazili su se u fabrici u Augsburgu, u južnoj Nemačkoj.

To je bilo vreme kada se stalno radilo na unapređivanju aviona koji bi mogli da lete brže, više i vremenski duže nego prethodni modeli. Ipak, problem je bio konstruisati model koji će izdržati tako dalek let i to sa tri tone eksplozivnog tereta.

Pilot Kol Viktor von Losber izneo je plan da avioni lete do Atlantika, gde će se povezati sa podmornicama koje bi nosile bombe i rezervno gorivo, odnosno svu neophodnu opremu koja je dovoljna da se nastavi put. Nakon bombarovanja bi se letelice vratile do podmornica po ostatak goriva i nastavile put nazad u Nemačku.

Izabrani termin je bio proleće 1944. godine, ali do tada su Amerikanci već preuzeli sve nemačke podmornice u Atlantiku, pa je ovaj plan pao u vodu. Tada se razmatralo da se pošalje Kondor koji bi sa kapacitetom svog rezervoara stigao samo do Njujorka, ne i nazad, ali bi u tom slučaju postojao pilot koji bi na vreme napustio letelicu sa padobranom.

I od ovoga se odustalo, jer se pretpostavljalo da će Kondor biti oboren i pre nego što dođe do svog cilja. Zato su, kao vrhunac planova, traženi dobrovoljci samoubice koji su bili spremni da za svog vođu i njegove ideale sednu u avione i ostave život u njima, eksplodirajući na tačno određenoj meti.

Trebalo je da se proizvede veliki jednokratni avion za koji bi bilo prikačeno pet letelica, svaka sa svojim pilotom spremnim da umre. Ipak, početkom 1945. godine već je bilo kasno. Dobrovoljaca jeste bilo, ali nije bilo vremena da se ovakva mašina napravi.

Firer je maštao o Americi koja gori i velikim eksplozijma koje sravnjuju solitere sa zemljom. Bio je osujećen zbog neuspeha, ali pedesetak godina kasnije islamski fundamentalisti uspeli su u onome u čemu Hitler nije.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Pavlović

    13. decembar 2013 | 19:59

    Na Al kaida ni nije srušio zgrade, to su bili sami amerikanci da bi našli sledeće jadnike da ih napadnu, u Srbiji su zavrsili 1999 i sada hoće njih, i šta smo naučili? Amerika ne može ni dve godine da izdrzi da ne napadne neku državu

  • SS

    13. decembar 2013 | 18:22

    Hitler je bio lud ko struja :)

  • ja

    13. decembar 2013 | 20:54

    Te zgrade tada nisu ni bile izgradjene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA