Radovan Karadžić traži sastanak sa Asanžom!

- Tražim od Vlade Ekvadora dozvolu da se moj legalni predstavnik Piter Robinson sastane sa Džulijanom Asanžom, koji trenutno boravi u vašoj ambasadi u Velikoj Britaniji - navedeno je u Karadžićevom pismu ambasadoru Ekvadora u Hagu

  • 3

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić uputio je pismo ambasadoru Ekvadora u Hagu Miguelu Kalahoranu Kaminu u kome traži dozvolu da se predstavnik njegovog tima za odbranu sastane sa Džulijanom Asanžom, tvorcem sajta "Vikiliks".

- Tražim od Vlade Ekvadora dozvolu da se moj legalni predstavnik Piter Robinson sastane sa Džulijanom Asanžom, koji trenutno boravi u vašoj ambasadi u Velikoj Britaniji - navedeno je u Karadžićevom pismu.

U saopštenju se dodaje da će Robinson, koji je američki advokat i bivši tužilac u Sjedinjenim Američkim Državama, poštovati pravila i da će se ponašati u skladu sa pravilima koje vaša vlada odredi za taj sastanak.

On će biti na raspolaganju za takav sastanak sve do 16. januara 2014. godine, kada se nastavlja sudski postupak protiv Karadžića pred sudom u Hagu nakon zimske pauze, ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MomOf2

    16. decembar 2013 | 21:45

    U iscekivanju razvoja situacije...ovo bi moglo biti i zanimljivo :-)

  • tata-mata

    17. decembar 2013 | 07:07

    Upitati ce se Asanz, pa sto hoce taj ratni zlocinac?...Njega ni dragi Bog nemoze spasiti robije. Hvala na paznji!

  • From RS with love

    17. decembar 2013 | 06:40

    Vidi im frizura k'o da su tata i sin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA