MERKEL: Zemlje EU da se otvore za promene

Merkel je u donjem domu Bundestaga rekla da EU mora da radi na centralizovanijoj finansijskoj i ekonomskoj upravi, u kojoj će članice biti primorane da ispune određene budžetske ciljeve

  • 4

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da članice Evropske unije moraju da budu otvorene za promene kako bi ojačale zajedničko ekonomsko upravljanje evropskim blokom.

Merkel je ovu izjavu dala dan pošto je započela treći mandat na čelu najveće evropske privrede i neposredno pre posete Parizu, a nakon dvodnevnog samita EU u Briselu, javio je AFP.

Pošto je stigla u francusku prestonicu na razgovore sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom, Merkel je pozdravila "novu fazu" u odnosima dve zemlje.

- Zajedno, želimo da poguramo Evropu i učinimo je jakim kontinentom - rekla je ona.

Oland je istakao da je "Evropi potrebno da Francuska i Nemačka imaju pouzdan, snažan i otvoren odnos".

Merkel je ranije u donjem domu Bundestaga rekla da EU mora da radi na centralizovanijoj finansijskoj i ekonomskoj upravi, u kojoj će članice biti primorane da ispune određene budžetske ciljeve, čak i ako to bude iziskivalo promene ključnih sporazuma evoropskog bloka.

Oland je, međutim odbacio izmene sporazuma EU, založivši se za mere u cilju privrednog rasta, a manje mera štednje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demon

    19. decembar 2013 | 01:29

    Hitler je mala beba za ovu ....

  • Boki

    19. decembar 2013 | 09:47

    Promenicemo vas mi kad nas pustite u zajednicu, nista se ne brinite. Ima uz rakijicu da docekujete dan, da slavite slavu i da nemate nista, al' cete biti veseli. :)

  • Правдa

    19. decembar 2013 | 09:38

    Fali samo pozdrav Fireru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA