Lažni prevodilac Džandži u psihijatrijskoj ustanovi!

List "Star" prenosi da je supruga lažnog tumača, koji tvrdi da boluje od šizofrenije, u utorak odvela Džandžija na kontrolni pregled u pshijatrijsku ustanovu, čiji lekari su odlučili da on momentalno bude primljen

  • 0

Lažni prevodilac za govorni jezik gluvonemih na komemoraciji Nelsonu Mandeli, Tamasanka Džantdži, primljen je u psihijatrijsku bolnicu u blizini Johanesburga, prenose danas južnoafrički mediji.

List "Star" prenosi da je supruga lažnog tumača, koji tvrdi da boluje od šizofrenije, u utorak odvela Džandžija na kontrolni pregled u pshijatrijsku ustanovu, čiji lekari su odlučili da on momentalno bude primljen.

- Prošlih nekoliko dana su bili veoma teški. Pružili smo mu podršku jer je možda doživeo nervni slom - rekla je Džandžijeva supruga Sizive u izjavi za taj list.

Njemu je bio zakazan kontrolni pregled 10. decembra u psihijatrijskoj ustanovi Sterkfontein u Krugersdorpu, zapadno od Johanesburga.

Pregled je, međutim, odložen za kasnije pošto je Džandži dobio ponudu da prevodi na jezik za osobe oštećenog sluha tokom komemoracije koja je održana istog dana.

Udruženje gluvih Južne Afrike nazvalo je Džandžija prevarantom jer je na komemoraciji "samo mahao rukama, ali nije bilo nikakvog značenja u tome kako je koristio ruke".

Džantdži je rekao da je za njegovo ponašanje na skupu kriv iznenadan napad šizofrenije, zbog koje koristi lekova.

On je rekao da je izgubio koncentraciju, počeo da čuje glasove i halucinira.

Mediji su potom saznali da je Džandži pre 10 godina bio optužen da je sa jednom bandom ubio dve osobe tako što ih je zapalio.

Te optužbe su potom odbačene, ali je on takođe bio optužen i za silovanje, otmicu i krađu.

Vlada Južnoafričke Republike izvinila se gluvonemim osobama posle izbijanja skandala, podseća AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA