Papa Franja najbolje obučen muškarac 2013. godine

- Njegov stil odražava njegov stav i način razmišljanja - izjavio je Mark-Evan Blekman, asistent na njujorškom Modnom institutu za tehnologiju. Ovakvim modnim stavom, papa potvrđuje ono što propovijeda i zbog čega je postao omiljen i među ateistima i katolicima

  • 7

Tek što je proglašen za ličnost godine od strane Tajms magazina , papa Franja dobio je pozitivne kritike i od uglednog časopisa Eskvajer, koji ga je proglasio za najbolje odevenog muškarca 2013. godine.

Ovu nezapamćenu titulu za jednog vođu Katoličke crkve, papa Franjo je zaslužio jednostavnim stilom oblačenja, koji je, kako tvrdi uredništvo časopisa, označio novu eru Katoličke crve, zbog čega zaslužuje takvo priznanje. Skromno i ležernio oblačenje odudara od tradicionalnog vatikanskog sjaja.

- Njegov stil odražava njegov stav i način razmišljanja - izjavio je Mark-Evan Blekman, asistent na njujorškom Modnom institutu za tehnologiju (FIT).

Ovakvim modnim stavom, papa potvrđuje ono što propovijeda i zbog čega je postao omiljen i među ateistima i katolicima.

Pored prestižnog priznanja Tajma, papa je bio i osoba o kojoj se najviše diskutovalo na internetu. Uprkos skandalima koji potresaju crkvu, papa je svojim skromnim pristupom i posvećenošću običnim ljudima osvojio divljenje širom sveta.

(Telegraf.rs / Izvor: nydailynews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA