Nestala najpoznatija ustaškinja, mrziteljka Srba i ćirilice

Kristina Ćurković nikad se nije vratila iz Zagreba u Split, što je potvrdila i splitska policija. Ona je zajedno sa štabom za odbranu Vukovara bila vrlo aktivna na protestima protiv ćirilice i u akcijama skidanja dvojezičnih tabli

  • 49

Policija traži Kristinu Ćurković, hrvatsku radikalnu desničarsku aktivistkinju, čiji je nestanak prijavila njena sestra pošto se Kristina nije vratila iz Zagreba u Split.

Nestanak je prijavljen u petak, a zadnji put su se čule prethodnog dana.

Kristina se u Split vraćala iz Vukovara, a u Zagrebu je, navodno, trebalo da se nađe s prijateljima, međutim, do sastanka nije došlo, objavio je portal Index.hr.

U splitskoj Policijskoj upravi potvrdili su da je nestanak prijavljen i da preduzimaju operativne radnje da bi pronašli Ćurković, poznatu po performansima protiv vlasti.

Ona je zapažena i po skidanju zastavu EU sa splitske Banovine i cepanju zastave i to posle ročišta na Prekršajnom sudu u Splitu.

Ćurković je bila aktivna i tokom poslednjih događanja u Vukovaru, gde je štab za odbranu hrvatskog Vukovara, protivnik ćirilice, vodio akciju skidanja dvojezičnih tabli.

Ona je nedavno policiji prijavila da joj prete na Fejsbuk stranici, i to na ćirilici.

Njen advokat Zvonimir Hodak rekao je za portal da policija još nije utvrdila ko je pretio Kristini. On kaže i da je policija locirala signal njenog mobilnog telefona 50-ak kilometara od Zagreba, kod Dugog Sela.

U potragu za Kristinom uključili su se i hrvatski branitelji, čiji portal prenosi poziv za potragu štaba za odbranu hrvatskog Vukovara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    4. januar 2014 | 16:49

    Ево је код мене,учим је Србски...:-)

  • bgd

    4. januar 2014 | 16:51

    Mrznja nikom nije donela dobro pa ni ovoj devojci. Steta da tako mlada trosi vreme i energiju na budalastine, a samo jednom se ima 20 ili 25 god.

  • Milos Obilic

    4. januar 2014 | 16:55

    Ova kad bi saznala sta je Srpski ...... ne bi se skidala sa njega.. ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA