Miodrag Kostić kupuje AIK banku?

Kostićeva gruacija "MK holding" već je vlasnik najvećeg paketa akcija AIK banke, od nepunih 25 odsto. Upravo toliki procenat je i granica, kada vlasnik mora da uputi javnu ponudu za preuzimanje svim ostalim akcionarima

  • 10

Firmi "Sunoko", delu MK grupe Miodraga Kostića Koleta, data je dozvola da poveća svoje učešće u AIK banci, potvrđeno je u Narodnoj banci Srbije. "Sunoko" je poslednji put kupio veću količinu akcija AIK banke krajem septembra 2013. godine.

- Od početka 2013. godine do danas, povodom preuzimanja većeg udela u vlasništvu nad AIK bankom, obraćala su nam se dva lica. Postupak po zahtevu jednog od njih, a reč je o privrednom društvu "Sunoko" iz Novog Sada, okončan je i NBS je dala saglasnost za sticanje većeg udela u vlasništvu nad AIK bankom iz Niša, dok je postupak po zahtevu drugog lica još uvek u toku - rečeno je u NBS.

"Sunoko" je već vlasnik najvećeg paketa akcija AIK banke, od 21,69 odsto, a zajedno sa ostalim članicama Kostićeve grupacije ("MK holding") poseduje nepunih 25 odsto akcija. Upravo toliki procenat je i granica, kada vlasnik mora da uputi javnu ponudu za preuzimanje svim ostalim akcionarima. U ovom slučaju, neophodna je i prethodna dozvola NBS za uvećavanje vlasništva.

Na kraju 2013. godine, AIK banka Niš na Beogradskoj berzi vredela je oko 121 milion evra. Trenutna tržišna vrednost je 19,57 milijardi dinara. Banka je profitabilna, a na njenom čelu je Vladimir Čupić, nekadašnji prvi čovek Hipo banke.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    9. januar 2014 | 12:43

    Umesto da bude robijaš on postaje bankar, oj Srbijo među šljivama.

  • jsono

    9. januar 2014 | 12:45

    Vucicu sta je ovo? Mozda ce je kupiti za 3 evra?

  • Pera

    9. januar 2014 | 13:54

    Ko je ovaj covek, koga toliko štiti? Sumnjiviji je od Beka i Mishka zajedno a Niko ga nigde ne spominje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA