Da li je firma Žarka Zečevića kriva za trovanje vode u Užicu?

Ministarka energetike optužila je juče vlasnike kompanije "Di vi tehnolodži" među kojima je i bivši čelnik FK Partizan da su na sumnjiv način izgradili mini-hidroelektranu kod Užica što je mogući uzrok neispravnosti vode u tom gradu

  • 13

Ministarka energetike i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović optužila je juče vlasnike kompanije "Di vi tehnolodži" među kojima je i bivši čelnik FK Partizan Žarko Zečević da su na sumnjiv način izgradili mini-hidroelektranu kod Užica.

Mihajlovićeva je uz Zečevića prozvala i bivšeg predsednika Saveta DS-a za energetiku Aleksandra Ćirilovića, izvesnog Slobodana Jovanovića i firmu MLH.

- Tražićemo da se pregledaju sva dokumenta i dozvole koje su izdavane za bilo koju malu hidroelektranu u Srbiji u prethodnih pet ili šest godina - kaže Mihajlovićeva, odgovorivši na pitanje novinara da li je za problem neispavane vode u Užicu odgovorna i pomenuta mala hidrocentarala.

- Pomenuta hidrocentrala izgubila je vodnu dozvolu još 1. aprila 2013. godine, a još je na snazi dozvola. Vodnu dozvolu daje Republička direkcija za vode, čija je inspekcija po isteku dozvole, naložila da se u roku od 60 dana ista pribavi kako bi hidroelektrana mogla dalje da radi - rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima sve se to dešavalo od 2007. do 2010 godine, u vreme mandata prethodne vlade. Ona je navela da 10 odsto udela u kompaniji "Di vi tehnolodži" ima Ćirilović, po 20 odsto Jovanović i Zečević, dok polovinu vlasništva ima firma MLH iz Beograda u vlasništvu američkog državljanina.

Direktor MLH Vojin Lepojević rekao je za Naše novine da je u pitanju "birokratska zavrzlama".

-  Mišljenje za obnavljanje dozvole od "Srbijavoda" smo zatražili dva meseca pre nego što je dozvola istekla ali odgovor čak i uz mnogobrojne urgencije, još nismo dobili. Mi smo u birokratskom procepu. Obratili smo se Direkciji, ali su nam rekli da postupak mora da miruje dok ne dobijemo mišljenje "Srbijavoda". A šta oni čekaju, ne znam. Do tada mi radimo jer na to imamo zakonsko pravo - ističe Lepojević.

Bivši košarkaš i jedan od čelnika FK Partizan Žarko Zečević rekao je da ne može da daje nikakve izjave sve dok ne sagleda kompletnu dokumentaciju vezanu za ovaj slučaj.

Prema podacima za 2012. godinu firma "Di vi tehnolodži" ima ukupni kapital od 15.530.000 dinara, a 17.432.000 dinara ostvareni dohodak, dok ima samo jednog zaposlenog.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    9. januar 2014 | 12:41

    Grobari srpskog naroda.

  • markoo

    9. januar 2014 | 12:33

    uspesna firma sa jednim zaposlenim nema sta..svaka cast to samo u srbiji ima..ajde mangupe u nemackoj u ja dizem kapu.

  • Pera

    9. januar 2014 | 13:52

    Ovo Zorana je sve smesnija i smesnija, pa nije ona dosla juce na celu ministarstva a koliko je guraju postoji opasnost da postane mnogo bitna u zemlji a onda smo nagrabusili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA